Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Elini bırakmadı!

Hürriyet'in Kelebek ekinde 'Elini bırakmadı' başlıklı şöyle bir haber yayınlandı:
'Demet Evgar, Nişantaşı'ndaki bir kafede iki genç kızla görüntülendi.
Oyuncu, elini öptüğü kızla mekandan el ele ayrıldı.
Karşısında oturan genç kızın anlattıklarını elini tutarak dinleyen Evgar, mekandan ayrılırken de onunla el eleydi.
İkili, objektifi fark ettiklerinde birbirinden uzaklaştı. Kızları "Biri kuzenim, diğeri de onun arkadaşı" diyerek tanıtan Evgar, elini öptüğü arkadaşı için "Kardeşim gibidir" dedi.' Haberde Demet'in arkadaşı için "Kardeşim gibidir" açıklamasına yer veriliyor ama Kelebek'çiler ünlü oyuncunun arkadaşının elini tutmasına fazla kafaya takmışlar sanki!
'Elini bırakmadı', 'Elini öptü', 'El ele ayrıldı', 'Elini tutarak dinleyen', 'Mekandan ayrılırken de onunla el eleydi', 'Elini öptüğü'… Başlıkla beraber haberde altı kez Evgar'ın arkadaşının elini tutmasından ve öpmesinden bahsediliyor. Haberde kullanılan üç fotoğrafta da eller başrolde.
Demet tamamen dostane hareket ediyor olabilir.
Kimsenin cinsel tercihine karışmam, herkes istediğini yaşamakta özgürdür. Ama haberde el ele tutuşma, el öpme o kadar çok üstüne basıla basıla anlatılıyor ki, sanki Demet'in cinsel tercihine dair imada bulunuluyor.
Bu durum hem rahatsız edici, hem de etik değil! Gazetecilikte bazen olur böyle hatalar; haber diline özen göstermek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA