Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yerli uçak gemisi hayal mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kınalıada Korveti Denize İndirme Töreni'nde "Ülkemiz savaş gemisi tasarlayan ve inşa eden 10 ülke arasındadır. İnşallah biz uçak gemimizi de yapacağız. Bu konuda kararlıyız" dedi.
Ve hemen sosyal medyada yerli uçak gemisi hayaliyle dalga geçen yorumlar yazıldı.
'Yakıt olarak gaz yağı mı kullanacaklar?
Nükleer enerji üretmeden uçak gemisi mi yapılır!'
'Ayranı yok içmeye, uçak gemisi hayalleri kurar.'
'İlk önce uçağı yap, sonra gemiye bakarız.'
'Biz uçak gemisinin ancak asfaltını dökeriz.'
Şaşırdınız mı? Hiçbir şeyi beğenmeyen, büyük ülke olma yolunda atılan her adımı eleştiren, dalga geçen zihniyetinin ürünüdür bu yorumlar.
ABD uçak gemisinde roketi fırlattı mı 'Vay be işte süper güç' diye alkışlarlar ama!
Bu kafa 'Kendi İHA'mızı (İnsansız Hava Aracı) yapacağız' denilince de dalga geçmişti.
'Bizim okyanusta ne işimiz var? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti zaten batmayan uçak gemisi, Anadolu'nun üç tarafı denizlerle çevrili kendi bölgemizde Rusya'ya, Yunanistan'a, İran'a vs. uçaklarımızı gönderecek hava hakimiyetine sahibiz' diye ilk bakışta mantıklı yorumlar yapanlar da oldu.
'Uçak gemisinin maliyeti ne olur, faydası olur mu?' bunlar ayrı bir tartışma konusu ama bugün ABD süper güç ise bunu dış politikalarını Deniz Hakimiyeti Teorisi ile oluşturmasına borçludur.
Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü de denizlerdeki hakimiyetini kaybetmesiyle başlamadı mı?
Denizlere hakim olmak, uçak gemileri üretmek, tekrar büyük bir güç olmak vs.
Bunlar şimdi kulağa gerçekleşmeyecek hayaller gibi geliyor.

HAYAL EDİN

Olsun, hayal etmek bile güzel. Önemli olan büyük düşünmek, gençlere Büyük Türkiye hayali kurdurmak.
Erdoğan'ın dediği gibi; ülkemiz bir savaş gemisi tasarlayan ve inşa eden 10 ülke arasında değil mi? Savunma sanayimizde büyük atılımlar yapılıyor. Bir sonraki adım neden uçak gemisi olmasın?
Arthur C. Clarke ne güzel söylemiş, "İnsanoğlunun yapacakları hayal ettikleri ile sınırlıdır" diye. Hayal etmeden, büyük düşünmeden nasıl ilerleyeceğiz? Ha büyük Türkiye hayali ile dalga geçenler, küçümseyenler her zaman olacak; bunlara hiç takılmayın.
Mark Twain'in dediği gibi "Düşlerinizi küçümseyen insanlardan uzak durun. Küçük insanlar bunu hep yaparlar. Oysa büyük insanlar, büyük düşlerinizi gerçekleştirebileceğinize inanmanızı sağlarlar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA