Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Süper Lig 16’ncı sırada

Bleacher Report, Amerika'nın internetten yayın yapan en önemli spor sitelerinden biri. Daily Telegraph, CBS gibi birçok önemli medya kuruluşuna veri hizmeti sunuyor. Yaptıkları araştırmalar, analizler ve listeler büyük ilgi görüyor. Bleacher Report en son, seyir keyfi en yüksek futbol liglerini açıkladı.
Listenin ilk beşinde sırasıyla İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1 yer alıyor. Bizim Süper Lig ise listede 16'ncı sırada. İsviçre, Rusya ve Ukranya liglerinin bile gerisinde kalmışız.
Halbuki Transfermarkt verilerine göre; Süper Lig, son 10 yılda transfere en çok para harcayan 10 lig arasında 924.81 milyon Euro ile yedinci sırada yer alıyor. Üstelik yayıncı kuruluş beIN Sports; yayın kalitesini artırmak için sürekli teknik altyapı yatırımı yapıyor, 3D, 4K maç yayınları yapıyor.
Sorun oynanan futbolda!
Süper Lig'de maç başına ortalama 33 faul yapılıyor, topun oyunda kalma süresi ortalama 53 dakika 23 saniye.
İngiltere Premier Lig'in maç başına faul ortalaması 23.2, topun oyunda kalma süresi ise 56 dakika 15 saniye.
Faulün bu kadar çok yapıldığı ve topun sahada az kaldığı bir ligde, bir de teknik direktörlerin çoğu defansif futbol oynatınca; Bleacher Report'un listesinde 16'ncı sırada yer almamız sürpriz değil. Süper Lig'in futbolun seyir zevkini artıracak yeni teknik direktörlere ve tabelaya göre değil, oynanan futbola göre analiz yapacak yorumculara ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA