Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lucescu başarılı olursa...

Spor medyasından birçok yazar ve yorumcu, Mircea Lucescu'nun A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesine ateş püskürüyor. Lucescu'yu istemeyenlerin farklı bir isim önerisi var mı? 'Neden yerli hoca seçilmedi?' diyorlar sadece. Önce Şenol Güneş'e gidildi, olmadı. Eğer Abdullah Avcı'ya teklif götürüldüyse ve kabul etmediyse geriye alternatif olarak sadece Mustafa Denizli kalıyordu. Aykut Kocaman'ı tartışmaya gerek yok herhalde; o zaten ateşten gömleği giydi!
Lucescu'nun dezavantajları; 72 yaşında olması ve Türk futboluna uzak kalması. Milli Takım'ı çalıştıracağı için yaş sorun olmaz diye düşünüyorum. Lucescu, Terim gibi egolu bir insan değil; dünya tatlısı, futbolcularıyla kavga etmez, kriz yaşatmaz, damatlarıyla kebapçı basmaz, gazetecileri de azarlamaz!
Lucescu'nun kariyeri Terim'den, Güneş'ten de iyi; daha büyük başarılara imza attı. Lucescu bir futbol bilgesi, oyunu çok iyi okuyor. En önemlisi en zor şartlarda başına geçtiği takımları kısa sürede düzlüğe çıkarmasıyla biliniyor.
Kısacası bu şartlar altında Lucescu en doğru tercihtir. Ancak Terim'den geriye polemikler, krizlerle yıpranmış, grupta üçüncü olan, kötü futbol oynayan bir Milli Takım kaldı.
Açıkçası 2018 Dünya Kupası'na katılmamız için bir mucize gerekiyor. Eğer bu mucize gerçekleştirilemezse, Yıldırım Demirören de, Lucescu da koltuğunu kaybeder.
Ne yazık ki, futbol medyasında iktidar mücadelesi ya da eski küslükler üzerinden yorum yapanlar var. Eğer bu zor şartlarda Dünya Kupası'na katılırsak, Lucescu'yu eleştirenler ne diyecekler çok merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA