Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lucescu Türkiye’de durmasın

Lucescu'nun "İzlediğim maçlarda dört Türk oyuncu yok" açıklaması önemliydi ama fazla tartışılmadı. Peki, ilk hafta oynanan dokuz süper lig maçında, hangi takımda kaç yerli, kaç yabancı oyuncu oynadı? İşte bazı çarpıcı örnekler:
Başakşehir: 2 Türk-9 yabancı, Bursaspor: 3 Türk-8 yabancı, Alanyaspor:
2 Türk-9 yabancı, Kasımpaşa: 3 Türk-8 yabancı, Göztepe: 1 Türk-10 yabancı, Fenerbahçe:
4 Türk-7 yabancı, Yeni Malatyaspor: 4 Türk-7 yabancı, Konyaspor: 4 Türk-7 yabancı, Beşiktaş: 3 Türk-8 yabancı, Antalyaspor: 2 Türk-9 yabancı, Galatasaray: 2 Türk-9 yabancı).
Toplamda ise ilk hafta forma giyen Türk futbolcu sayısı 61, yabancı futbolcu 137. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile yerli oyuncuların Süper Lig'de az şans bulmasından yakındı ama değişen bir şey yok. Acaba bu konuda Erdoğan'a, "Avrupa'da da yabancı sınırlaması yok. 14 yabancı, rekabeti artıracak ve daha kaliteli Türk futbolcular yetişecek.
Takımlar, vasat yerli oyunculara yüksek paralar ödemek zorunda kalmayacak.
Türk oyuncuların Avrupa'ya açılma oranı artacak" mı deniyor?

AFRİKA LİGİ OLDUK
Olması gereken de bu ama burası Türkiye! Normalde Anadolu takımlarının genç yerli oyuncu yetiştirip satarak futbol çarkını döndürmesi gerekiyor ama Göztepe'nin ilk 11'inde bir, Alanyaspor'da iki, Antalyaspor'da iki Türk futbolcu oynatılıyor.
Takımlarımız 8-9 yaşından başlayarak futbolcu yetiştirecek vizyona ve sabra sahip değil. Yabancı futbolcu hayranlığı çok fazla, medya da çok okunmak için sürekli yabancı transfer haberlerini gazlıyor.
En önemlisi;
Türkiye'de kulüp yöneticiliği, takımların kasasını boşaltmak için yapılıyor.
Menajer ve futbolcunun transfer edileceği takımla anlaşılarak yabancı oyuncu fiyatları yüksek gösteriliyor, kasadan çıkan para paylaşılıyor. Sonra kulüpler borç batağına saplanıyor, yöneticiler ağlıyor, yardım istiyor.
Devlet kurumlarından alınan sponsor desteği ve vergi kıyaklarıyla futbolumuz ayakta durmaya çalışıyor. Aslında bu bozuk düzeni vatandaş kendi cebinden finanse ediyor. Sonra da izlerken gurur duyacağı, mutlu olacağı A Milli Futbol Takımı;
Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na katılamıyor, katılırsa da gruptan çıkamıyor.
Kendimizi kandırmayalım;
Süper Lig'deki 14 yabancı sayısı aşağıya çekilmeli. 14 yabancıyı savunan ya saftır ya da futboldaki bozuk düzene hizmet etmektedir.
Süper Lig, siyahi genç futbolcuların yetiştirildiği Afrika ligi oldu. Lucescu, kadrosunu gurbetçilerden kurmak zorunda. Türkiye'den ilk 11'de oynatacağı oyuncu beşi geçmez.
Lucescu'ya tavsiyem; Türkiye'de hiç vakit harcamasın, ofisini acilen Avrupa'ya taşısın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA