Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu da entel doğa düşmanlığı

6-8 Ekim tarihleri arasında Interrail Türkiye ve Camprail'in, Türkiye'nin en güzel kamp alanlarından birisi olarak gösterilen Şirinyazı Göleti'nde organize ettiği Bolurail Kampı etkinliği sonrasında doğaya büyük zarar verildiği iddia edildi.
Bölgede yaşayanların paylaştığı fotoğraflarda, devasa çöp yığınları ve kesilmiş ağaçlar dikkat çekiyor.
Daha da kötüsü, etkinliği düzenleyenlerin hatalarını kabul etmeyip Instagram hesaplarında yapılan yorumları sildikleri de iddia ediliyor.
Interrail Türkiye de bunu yaparsa, insanların çevreye duyarlı olmalarını nasıl sağlarız? Emin olun çevreyi kirleten ağaçları kesen o kampçılar arasında; devlet ya da özel sektör bir ağaç kestiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar da vardır. Kampçılara dair toplumda genelde olumlu bir algı var ama doğayı kirleten birçok duyarsız kampçı da var.
Çoğu eğitimli, sırtlarında 20-30 kilo çanta taşırlar ama bir torba çöpü ormana bırakıp giderler, ağaçları keserler. Bir de bakir alanlara gidip çöplerini bırakıyorlar! Sorsanız hepsi doğaya saygılı, çevreci. Yok, böyle bir ikiyüzlülük!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA