Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Muhittin Böcek bir tiyatrocuyu daha işten çıkardı

Dünyanın da, Türkiye'nin de en önemli gündemi koronavirüsken ne yazık ki bazılarının gündemi hiç değişmiyor. Millet can derdinde, bazıları ise 'Fırsat bu fırsat' deyip hala siyasi rövanş peşinde maalesef... Kimden mi bahsediyorum? Şimdi anlayacaksınız. Sosyal medya hesabında bol bol 'Biz birlikte yaparız', 'Zor günleri birlikte el ele aşacağız' cümlelerini kullanan Muhittin Böcek'ten. Şimdi 'Yine mi Böcek hakkında yazıyorsun?' dediğinizi duyar gibiyim. Evet, farkındayım bu köşede kendisinin kulaklarını çok çınlattık ama öyle büyük iddialar geliyor ki Antalya'dan, yazmazsam olmaz. En son yaptığı, eğer iddialar doğruysa, gerçekten çok büyük bir insafsızlık. İnsanlığın büyük bir sınavdan geçtiği böyle zor bir dönemde Şehir Tiyatroları'ndan bir kişiyi işten atmış, diğerine ihtar çekmiş. Sadece tiyatrodan da atmamış, SABAH'ta yer alan habere göre ASAT biriminde çalışan işçiyi bile kapının önüne koymuş. Yani Böcek virüs falan tanımıyor.

BU KADAR DA OLMAZ
Hem sosyal demokrat belediyecilik yaptığını övüne övüne söyleyeceksin, hem de işçisinden tiyatrocusuna kimi istersen kapının önüne koyacaksın. Gerçekten insanların aklıyla dalga geçtiğini düşünüyorum bazen Böcek'in. Bu kadar da olmaz demeyeceğim artık Antalya'da yaşananlara. Oluyor çünkü... Her seferinde çıtayı biraz daha yükseltiyor Böcek. Şimdi bu iki tiyatrocunun adını da açık açık yazacağım: İşten atılan kişi İnanç Tartan ve ihtar çekilen ise Selim Turgay Deli. Böcek umarım bu iddialar için açıklama yapar. Çünkü bugüne kadar kafasını hem kuma gömdü. Bana gelen bu
bilgiyi Şehir Tiyatroları'ndaki şimdilik isim vermek istemeyen bazı kişilerle konuşarak da teyit ettirdim. Ve aynen sizlerle paylaşıyorum anlattıklarını:

MOBBING'E UĞRADILAR
"Konservatuvar mezunu olan ve Şehir Tiyatroları'nda oyuncu kadrosunda yer alan Sencan Köymen Erbaş, Hasibe Aygül Özgür, İnanç Tartan ve Selim Turgay Deli önce başka birimlere sürüldü. Oyunculuk dışında başka bir iş yapmaya zorlandılar. Yani mobbinge uğradılar. Bu mobbinge dayanamayarak itiraz eden iki kişiden birisini kapının önüne koydu, diğerini de koymak üzere. İnanç Tartan ve Selim Turgay Deli bu arkadaşlarımızın adı. İkisi de Menderes Türel döneminde kurulan tiyatroya dahil edilmişti. Böcek için Türel döneminde işe alınmak yeterli bir gerekçe. İnsanların canlarının derdine düştüğü böyle bir dönemde oyuncuların ekmek parasıyla oynuyor. Üstelik devlet büyüklerimizin 'Kimseyi işten çıkarmayın' diye sık sık tekrarladığı geride bıraktığımız hafta oldu bu olay. Böcek'in bu yaptığı ne insanlığa, ne de vicdana sığar. Diğer iki arkadaşımızın ise akıbeti hala belli değil. Umarım onlar da Tartan ve Deli ile aynı kaderi paylaşmaz."

Milli dayanışma kampanyasına üç ünlü desteği daha
Polat Yağcı, Serdar Ortaç ve Hande Yener de Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Ünlü prodüktör Polat Yağcı şöyle konuştu: "Yunus Emre'nin 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' sözü her şeyi açıklıyor bence. Böyle bir dönemde öncelikle yapmamız gereken şey; yöneticilerimizin ve bilim insanlarımızın direktiflerine uymak. Sonra da gücümüz yettiğince birbirimize destek olmak. Bu topyekün bir mücadele. Yardımlaşarak, elimizden geleni ardımıza koymayarak onun da üstesinden geleceğiz. Başkan Erdoğan'ın da dediği gibi biz bize yeteriz."

'YANINIZDAYIM'
Ünlü popçu Hande Yener ise şunları söyledi: "Bu kampanya başlamadan önce ihtiyaç sahibi 100 aileye yardımda bulunmuştum. Biz bize Yeteriz Türkiyem kampanyası için de elimden ne gelirse yaparak milletimin yanında olacağım." Ünlü müzisyen Serdar Ortaç ise "Kampanyayı destekliyorum. Böyle günlerde elimizde ne varsa paylaşmak ve birbirimize destek olmak zorundayız. Ben de bu süreçte üstüme düşen neyse yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA