Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Özgür ve şık olmak zor mu?

90'ların başında, daha o dönem yeni yeni ülkemizde düzenlenen stat konserlerinden plajlara, Boğaz'daki ünlü gece kulüplerinden düğün salonlarına pek çok mekanda 7'den 77'ye herkesi müptela eden 'free bag'ler, iki yıldır tekrar moda oldu.
Fakat nasıl bir algı yaratılmışsa, pek çok ünlü modaevinin defilelerinde dahi kullanmasına rağmen bu 'çantacıklar'a, 90'lı yıllardaki gibi rağbet olmadı.
Biz kadınlar, omzumuza kilolarca ağırlıkta çantaları yüklemekten vazgeçmiyoruz.
Oysa bu minik cüzdan boyutundaki çantalar aslında o kadar kullanışlı ki...
İngilizce'de kangaroo, waist wallet, belt pack gibi pek çok ada sahip bu çantalara biz 80'lerin sonunda neden 'free bag' dedik bunu bilmiyorum; kaderin bir cilvesi olmalı. Kolları ve omuzları tamamen özgür bırakan bu çantaların güvenilir olması ise, özellikle orta yaşlı turistlerin en sevdiği aksesuvar olmasına sebep oluyor.
İki yıldır yeniden gündeme gelen Chanel, Gucci ve Louis Vuitton bel çantalarının en ucuzları yaklaşık 500 dolardan başlıyor. Kısaca artık özgür olmak da oldukça pahalı.
2010'larda moda dünyasında yaşanacak dönüşlerin 90'lara kadar gideceği zaten bekleniyordu. 90'ların olmazsa olmazı postallarını, oduncu gömleklerini, yırtık jean'lerini nasıl bağrımıza bastıysak, free bag'leri de kabullenebilecek miyiz acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA