Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yılbaşı gecesi kıyafetiniz nasıl olmalı?

Yılbaşı gecesine sayılı günler kala, o gecenin en şıkı olmanız için işinin ustalarından aldığım tüyoları paylaşmaya devam ediyorum...
O geceki kıyafet seçimimiz için Türkiye'nin en başarılı tasarımcılarından Hakan Akkaya'dan tavsiyeler aldım. Akkaya, öncelikle gideceğimiz mekana ve yaşımıza göre seçim yapmamızı öneriyor. Yılbaşı şıklığını yaş gruplarına ayırarak anlatmakta fayda var...
20'lerin hareketli modelleri ve göz alıcı renkleri en rahat kullanabilecekleri yaşlar olması sebebiyle, bu yaş grubundakilere canlı kırmızılar ve ışıltılı modelleri tavsiye ediyor, özellikle de bu sezonun trendi püsküllü modelleri öneriyor. Mesela püsküllü bir mini etek, sade bir bluz ve hafif topuklu ayakkabılar; bu yaş grubu için harika bir kombin olabilir. 20'li yaşlara Hakan'ın ve benim en büyük tavsiyemiz ise ağır abiyelerden, aşırı dekolteden, abartılı saç ve makyaj modellerinden kaçınmaları.

PAYETLİ ELBİSELER
Hakan'a göre 30'lu yaşlar, bir kadının gerçek tarzının oturmaya başladığı yaşlardır.
O yüzden bu yaşlardaki kadınlara; öncelikle vücut tiplerine uygun ama tarzlarına ve zevklerine de hitap eden, gittikleri mekana da uygun kıyafetler öneriyor. Dantel detaylı siyah bir elbiseyi çeşitli aksesuvarlarla tamamlayabilir ya da payetli elbiseleri ten rengi tonlarında ayakkabı ve çantalarla kombinleyebilirler.
Yılbaşı gecesine hazırlanan 40'lı yaşlar ve üzerindeki hanımlara Hakan Akkaya'nın tavsiyeleri ise; küçük ışıltıları, siyahın zarafetini, kırmızının bordoya yakın tonlarını kullanmaları. Zarif ve elegan bir görünüm elde edebilmek için diz üstü siyah bir elbiseyi, göz alıcı takılarla kombinleyebilirler.
Hakan Akkaya ayrıca bu yaşlardaki hanımlara çok yakıştırdığı maskülen görünümü de yılbaşı gecesine nasıl uyarlayabileceklerini anlattı.
Birkaç sezondur zaten çok revaçta olan siyah sigaret pantolonun üzerine giyilebilecek smokin ceket ve yüksek topuklu ayakkabılarla o gecenin hem en şık, hem de en tarz kadını siz olabilirsiniz. Hatta bence bu maskülen şıklığa bordo kırmızı bir rujla katacağınız dişiliğin, harika bir kontrast yaratacağına da emin olabilirsiniz.
Hakan Akkaya son olarak her yaşa yakışan kıyafet, saç ve makyajın farklı olduğunu vurguluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA