Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Oscar töreninin vazgeçilmezleri

Deniz kızları
Oscar geri sayımımızda ikinci haftamıza girerken, yine peri masallarına yakışır iki Oscar kıyafetiyle karşınızdayım. İlki; dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Charlize Theron'un 2004'te giydiği Gucci elbise. Açıkçası söz konusu Charlize olunca hangi kıyafeti seçeceğime şaşırdım. Oyuncunun; 2000'de giydiği turuncu Vera Wang elbisesini mi, yoksa 2006 Oscar'larında giydiği, omzunda kocaman bir fiyonk aksesuvarı olan Christian Dior kıyafetini mi yazayım bilemedim.

MONROE'YU HATIRLATTI
Yıllardır Dior'un yüzü olarak bilinen Theron için modaevinin 2013'te kırmızı halıya özel tasarladığı beyaz renkli iki parçalık gece elbisesi de, geçen yıl tasarladığı siyah askısız kostümü de dillere destan şıklıkta...
Fakat ben bu yazı için bronz teninde adeta yansımalar uyandıran, kristal taş işlemeli Tom Ford tasarımı Gucci kıyafetini uygun buldum. 'Monster' filmindeki performansı ile Oscar alan Theron'un seri katil 'Aileen Wuornos'u canlandırmak için aldığı kilolardan sonra törende nasıl görüneceği merak konusuydu. Oysa oyuncu, her zamankinden güzel şekilde, deniz kızı gibi Akademi Ödülleri meraklılarının karşısına çıktı. Theron'un bu kıyafeti bana hep Marilyn Monroe'nun, 1962'de John F. Kennedy'nin 45'inci doğum günü kutlamalarında, 'Happy Birthday Mr. President' şarkısını söylerken giydiği Jean Louis kıyafetini anımsatır.
Sinema tarihinin ünlü deniz kızlarından bahsetmişken, bir deniz kızı kostümünden harika bir kırmızı halı kıyafeti tasarlayan Jean Paul Gaultier'den bahsetmeden geçemeyeceğim.
Marion Cotillard; Edith Piaf'ı canlandırdığı 'La Vie en Rose'daki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü almasına kesin gözüyle bakılan 2008 Oscar törenlerine, deniz kızlarını kıskandıracak beyaz kıyafeti ile gittmişti. Gaultier; aynı Madonna'ya tasarladığı füze korsesi gibi ses getirecek bir kıyafet yapmıştı Cotillard için. Çılgın tasarımcı; el yapımı işlemelerle, balık pulları gibi dokunmuş beyaz kumaş kullanmıştı. Cotillard'ı mitolojik varlıklara benzetmek istediğini çünkü oyuncunun çok sade ve doğal bir güzelliği olduğunu dile getirmişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA