Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

En pratik güzellik sırlarım

Havalar tam istediğimiz kıvama gelmemiş olsa da bugün resmi olarak baharın ilk hafta sonu. Bahar temizliği dediğimiz şeyin illa evdeki işlerle alakalı olmasına gerek yok! Ben her mevsim değişikliğinde cildimin kurumasından, soluklaşmasından ya da siyah noktalarla karşılaşmaktan şikayetçi olan biri olarak hazır tatil günündeyken cildimi yeni mevsime hazırlayacak; pratik, evde hazırlanan bakımlar yapmayı planlıyorum.
Tabii bencillik yapmıyorum ve bu tarifleri sizlerle de paylaşıyorum.
Sırf bahara girerken değil her zaman uygulayacağınız bu pratik bakımları çok seveceğinize eminim. Yalnız dikkat; size dokunabileceğini düşündüğünüz malzemeleri, hele ki hassas ciltliyseniz, bir cilt uzmanına sormadan kullanmamanızı öneririm.
İlk maskem siyah noktalarından şikayetçi olanlar için. Bu maskeyi sadece haftada bir kez yaparak siyah noktalarınıza veda edebilirsiniz. Ufak bir kase yoğurdun içine bir tam limon suyunu sıkın ve karıştırın. Sonra bunu göz altları hariç tüm yüzünüze uygulayıp yarım saat bekletin. Kuruyan karışımı ılık suyla yıkayın. Limon, siyah noktaları kurutmasının yanı sıra akneleri de kurutur.
Yoğurt ise ciltteki yağ miktarını düzenler ve cildinizi besleyip nemlendirir.

TÜRK KAHVESİNDEN PEELING
İkinci tarifim ise bahara girerken kuruyan ciltteki fazlalıklardan kurtulup cildin nefes almasına yardımcı olacak bir peeling. Şimdi hemen kendinize sade bir Türk kahvesi yapıp afiyetle içiyorsunuz.
Tabii ki bu kadar değil. Kahvenin telvesini ılıkken yüzünüze sürün ve kuruyup dökülmeye başlayıncaya kadar dairesel hareketlerle ovalayın.
Daha sonra yine ılık suyla durulayın. Fal bu seferlik yalan oldu ama cildinizin kısa bir sürede pırıl pırıl olduğunu gördüğünüzde buna değeceğine eminim. Bu bakımı da haftada bir uygulayabilirsiniz.
Son olarak da cildi nemlendirecek bir maske tarifim var. Bir çorba kaşığı sütü ve bir yumurta sarısını bir kasede karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayıp tülbent gibi ince bir bezle üzerini kapatın.
Yarım saat bekleyip kağıt mendille silin. Ardından önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayın. Yine haftada bir uygulayacağınız bu bakımdaki süt, cildinizi nemlendirip sıkılaştırırken, yumurta sarısı da besleyecek.
Benden bu seferlik bu kadar! En pratik güzellik sırlarımı sizlerle paylaştım.
Yeni şeyler öğrendikçe de paylaşacağıma emin olabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA