Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Her zaman şık ve rahat gömlek elbise

Yaz mevsimini sevmeyen çok az insan tanıyorum. Sebebini sorduğumda ise sıcak hava ve nem yüzünden şehirde çok terlediklerini ve bundan nefret ettiklerini söylüyorlar. 2015 yaz trendleri içerisinde bunaltıcı havalarda işe giderken hem rahat, hem de şık olabileceğimiz gömlek elbiseler çok moda. Sanki oldukça şık, bele oturan bir gömleğin etek kısmını kesmeyi unutmuşsunuz gibi duran bu elbiseler, genellikle ince pamuklu kumaştan ya da ipekten yapıldıkları için gün boyu bizi ferah tutabilecek özelliğe sahipler. Gündüz rahat babetler ve uygun bir kemer ile hem iş yerine uygun, resmi bir havaya sahip olabilir, hem de iş çıkışı yapacağınız buluşmalarda, ayağınıza şipşak geçireceğiniz topuklu sandaletler ile bulunduğunuz ortamın en çekicisi olabilirsiniz. İlk olarak 1950'li yıllarda Dior modaevinin tanıttığı bu elbise modeli, kullanımının kolaylığı dolayısıyla çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyada moda olmuş. Açıkçası ben anneannemin gençlik fotoğraflarında onun ve arkadaşlarının giydiği birbirinden güzel gömlek elbiseleri hatırlamakta hiç zorlanmıyorum.

HER KİLOYA UYGUN
Hemen her kiloda ve yaşta kadına istisnasız yakışan gömlek elbiselerde, 2015 yaz sezonunun en moda renklerinden ilki sarı. Kanarya sarısı ya da safran sarısı hiç fark etmez; yazın güneş ile buluşan tenimizi daha canlı, daha parlak ve genç gösteren sarı dışında başka bir renk yoktur sanırım. Sarı dışında klasikten şaşmayacaklar için siyah ve beyaz renklerde seçenekler var. 'Siyahın asaletini yazın havailiğine yakıştıramıyorum' diyenler için ise beyaz-mavi kombinasyonunu önermeden geçemeyeceğim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA