Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Cıvıl cıvıl terlikler sandaletler ve botlar

'Bu yaz 1970'ler geri döndü' derken hep kıyafetlerden bahsettik. Şimdi biraz da olmazsa olmazımız ayakkabılara geçelim... Yaz denince aklımıza ilk sandalet ve terlikler geliyor. 'Mule' olarak adlandırdığımız burnu kapalı terlikler, bu yazın vazgeçilmezlerinden olacak. 1950'lerde Marilyn Monroe tarafından ünlenen Mule terliklerin en ünlü ve popüler olanları; sabolar. İtiraf edeyim; çocukluk yıllarımda ablamla benim ayağımızdan çıkmayan, yazın tahta, kışın plastik tabanlı ortopedik sabolar; bu yaz beni çok eski yıllara götürecek.

KOVBOY ÇİZMELERİ
Bu yazın diğer bir ayakkabı trendi ise belki sizi şaşırtacak ama kovboy çizmeleri. Elbette kış sezonuna da uzanacak olan bu trend, binici botlarını vazgeçilmezimiz kılacak. Yaklaşık iki santimetre topuğu olan kovboy botlarının sanıldığının aksine hepsinin burunları sivri değil. Genellikle yuvarlak burunlu olan botların, boyu da değişken. Ben bileğim ile dizimin tam ortasında kalan boydaki botları tercih ediyorum. Böylece hem bahar aylarında eteklerin altına, hem de kışın jean pantolonlarımla giyebiliyorum. Bu botları giyerken dikkat edilmesi gereken tek nokta; onlardan daha göze çarpıcı herhangi bir parça giymemek, yoksa 'aşırı' görünebilirsiniz.
Bu yaz, geçen yaz sezonu başlayan platform topuklu rengarenk spor ayakkabılar, hükümdarlığına devam edecek. Aynı şekilde oldukça kalın altlı platform sandaletlerin bilekten bağcıklıları da moda. Dilediğimiz kadar yükselirken ayaklarımızı da yormayan trendin diğer bir destekçisi olan kısa ve küt topuk ise favorilerimden. Kışın ayağımdan neredeyse çıkarmadığım çizmelerimin kısa küt topuğu sayesinde yoğun iş günlerimde büyük bir rahatlık yaşadım.

PÜSKÜL MODA
Yaz sezonunda sandaletlerden terliklere her tür yazlık ayakkabıda püskülün revaçta olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Her özellikte çanta ve ayakkabıda karşımıza çıkan leopar ve yılan derisinin gözden kaçırılmayacak bir ayrıntı olduğunu, altın ve gümüş rengi terliklerin 70'lerin disco modasını bu yaza taşıdığını da eklemem lazım. Tarzına güvenen iddialı her kadının olmazsa olmazı diz altına kadar yükselen gladyatör sandaletleri hâlâ moda ve ben yakıştırmasını bilende çekici durduğunu düşünüyorum. En son olarak, benim de çok sevdiğim fiyonkların birbirinden renkli sandalet ve terliklerde bu yazı neşelendireceğini söyleyebilirim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA