Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

2015 sonbahar trendleri

Her ne kadar güzel havalara, sıcak güneşe, denize doymamış olsak da yeni trendler hepimizi heyecanlandırıyor. Daha önce de pek çok kereler söylediğim üzere moda dediğimiz şey sürekli olarak tekrardan oluşuyor. Birkaç ufak detayın eklenmesi, birkaç farklı dönem parçalarının kombinlenmesi ile özlediğimiz kıyafetleri tekrar giyme şansını elde ediyoruz. Hepimizin favori bir dönemi vardır geçtiğimiz yüzyıldan kalan. Ben 60'lar ve 70'lere bayılırım. Erkek modasında uzun süredir devam eden 60'lara karşılık kadın modasında 70'ler, geçtiğimiz yaz sezonunda olduğu gibi yine revaçta olmaya devam ediyor. Bu sezonun en trendy, en stil parçalarına gelirsek:
1. Askı: Hem kadınlarda, hem de erkeklerde bu sezon askı çok moda. Çocukluğumda annemin babama zorla taktırdığı kahverengi askı hiç gözlerimin önünden gitmez. Bir zamanlar kemerle beli sıkmamak için pantolonlara takılan askılar, 2015 sonbaharında etekler için de kullanılacak. Ben açıkçası salopetlerin geçtiğimiz sezonlarda bu kadar moda olmasından yola çıkarak, askı modasının geleceğini tahmin etmiştim.
Öte yandan Kevin Spacey'nin ünlü dizisi 'House of Cards'ın da bu modanın öncüsü olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
2. Pantolon etek: Yüksek belli pantolon moda olur da pantolon etek moda olmaz mı? Şu an her mağazanın vitrininde gördüğüm jean pantolon etekleri giymek biraz cesaret işi çünkü yanlış bir kombinasyonla giyeni olduğundan daha kısa ve şişman göstermesi an meselesi.
Bu nedenle hem giyimi rahat, hem de çok moda olan bu parçayı mutlaka topuklu botlar ile tamamlamanızı tavsiye ederim.
3. Patch work : Ninelerimizin tüketim kültürü ile böyle haşır neşir olmadığı, tutumluluğun altın değerinde olduğu dönemlerde dikişten arta kalan kumaşların ya da eskimiş kazaklardan sağlam kalan parçaların birleştirilmesi ile yaratılan kazaklar, gömlekler, pantolonlar bu sezon yine moda.
Bu yeni trend ile yeteneğine güvenenlerin avuç dolusu para harcamasına gerek kalmadığını müjdelerken, birbirinden güzel patchwork kıyafetler tasarlamaları sırasında bana da yollamalarını önemle rica ederim. Hepinize şakayla karışık mutlu bir hafta sonu dilerim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA