Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Bir nefes sıhhat

Tanrı'nın bize lütfudur nefes. Her nefes verişle ölür, her içimize çekişle yeniden doğarız. Doğru nefes almanın aklımızı ve bedenimizi diri tuttuğunu biliyordum. 100 yaşını geçmiş ninelerin, dedelerin nasıl bu kadar yaşadıklarına verdikleri cevaplar bellidir; Yoğurt yemek, sebze ağırlıklı beslenmek ve temiz hava. Benim de geçenlerde, Türkiye'yi nefes terapisi ile tanıştıran Nevşah Fidan Karamehmet'le geçirdiğim saatler unutulmazdı.

İÇİMİZE YOLCULUK
Karamehmet'in nefes seanslarını; beynimizin en karanlık yerlerine saklasak da bizi içten içe rahatsız eden, karanlık bir boşluk gibi kafamızda yaşattığımız kötü anılarımızı unutmak, suçluluk ve üzüntülerimizi bastırmak amacıyla düzenlenmiş kendi iç yolculuklarımız olarak tanımlayabiliriz. İnsanı huzura ve kendisiyle barışmaya yönlendiren öğretilerden bir parça taşıyan nefes seansları ile kazanılan dinginlik; günlük hayatımıza, işimize ve aile üyelerimizle olan ilişkilerimize de yansıyor. Yani tüm sevdiklerimizi de kapsayacak kadar önemli sonuçlar doğuruyor. Ümit Yaşar Oğuzcan'ın dediği gibi; benim için de 'Yürümenin, konuşmanın, nefes almanın bir başka anlamı var artık.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA