Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Beyonce: Dişi Michael Jackson

21'inci yüzyılın ilk 15 yılında Beyonce Knowles en önemli güzellik ikonlarından biri. Özellikle 2000'lerin başından itibaren değişen güzellik anlayışının en ikonik sembollerinden biri oldu güzel şarkıcı. Sütlü çikolata rengi parlak teni, yuvarlak kalçaları, kalın ama kaslı bacakları ile kadınlara dayatılan belli güzellik standartlarının dışında da çekici ve seksi olunabileceğinin canlı kanıtı olan Beyonce, hayranlık uyandıran bir başarı abidesi. 1990'ların sonunda Destiny's Child grubunun 'güzel olanı' diye andığımız, ismini dahi tam bilmediğimiz genç kızdan bir pop star yarattı. Kocası ünlü müzik prodüktörü Jay Z ile oluşturdukları birliktelik, çağımızın en çok gıpta edilen ilişkilerinden biri haline geldi. Geçtiğimiz hafta Super Bowl turnuvasında Bruno Mars ve İngiliz rock grubu Coldplay'den rol çalarak müthiş bir şova imza atan Beyonce, yeni şarkısı 'Formation'nı da tanıttı. Şarkının klibinde New Orleans'da, Afroamerikan kadın yürüyüşünden kareler kullanan Beyonce; yeşil sahanın ortasında da siyah deri mayo, siyah Dr. Martens botlar ve siyah Michael Jacksonvari deri ceketiyle dans ederken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi siyahi kadın hareketini tekrar gündeme getiren politik bir duruş da sergiliyordu.
Kendisi ile bir örnek giyinmiş dansçıları ile kendinden emin görünen şarkıcı; 'Formation'ın sözlerinde, afro saçlarını ve 'zenci' burnunu nasıl sevdiğinden de bahsediyor.

RIHANNA'DAN BİR ADIM ÖNDE
Amerika'nın ilk siyahi başkanı Barack Obama'nın en sıkı destekçilerinden olan Beyonce'nin bu tavrını yadırgamadım.
Fakat o görkemli güzelliğini de biraz uzun, lüleli, bal rengine boyattığı saçlarına ve Güney Amerika asıllı annesinden aldığı karakteristik burnuna borçlu olduğunu da göz ardı etmemek lazım. Beyonce; sanırım rakibi olarak gördüğü Rihanna'nın bir adım ötesine geçip tüm siyahi kadınları bir şarkı altında birleştirmeye karar vermiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA