Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Bir yanda romantizm diğer yanda ultra şiddet

Gerçekten çok ama çok zor günler geçiriyoruz... Acı, hınç ve korkunun üstümüze çökmesi yetmiyormuş gibi; yaşadığımız her felaketten sonra bir de hayata devam etmek zorunda oluşumuzun sıkıntısını yaşıyoruz. İşler güçler, yaşam kavgası devam ediyor. Moda ise gösterişli ön planının ardında aslında pek çok insanın çalıştığı, ürettiği ve ekmek parası kazandığı kocaman bir sektör. Onun da çalışmaya ve üretmeye devam etmesi lazım.

KUBRICK'TEN İLHAM ALMIŞ
Geçen pazartesi başlayan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul da Türkiye tekstil sektörünü besleyen damarlardan biri. Moda haftasının ilk üç gününe bakarak bahsini geçirmek istediğim birkaç tasarımcıdan ilki; haute couture çalışan Raşit Bağzıbağlı. Kumaş sektöründe isim yapmış bir ailenin çocuğu olarak modanın içinde büyüyen Bağzıbağlı'nın zarif tasarımlarını pek çok ünlünün üzerinde gördüğünüze eminim. Matadorlar ve Şık Hippi koleksiyonuyla geçtiğimiz sezon Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul'da ses getiren Bağzıbağlı'nın geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen defilesinde; Demet Kutluay'ın baş manken olarak podyumlara dönmesi güzel bir sürpriz oldu. İki çocuk annesi Demet zarif fiziği ve güzelliğiyle yine göz doldurdu. Sarı ve pudra gibi pastel tonlar ile siyahın harmanlandığı tuvaletlerdeki ince işçilik ve detaylar ise couture çalışmanın ne kadar zahmetli olduğunu da tekrar hatırlattı. Bağzıbağlı'nın Son Romantik adlı koleksiyonundan aksi bir yöne, Deniz Berdan'ın biraz gotik, biraz punk Ultra Violance-Ultra Şiddet defilesine hızlı bir geçiş yapalım. Canlı ve neşeli kişiliği kadar üretkenliğine de gıpta ettiğim Deniz'in, kızı Begüm ile yarattığı markaları DB Berdan için hazırladıkları yeni tasarımlarında sinema tarihinden ilham almış. Stanley Kubrick'in 'Otomatik Portakal' filminde anlattığı şiddet kurbanı 'Alex'in macerası; ne yazık ki bize artık çok yakın. Koleksiyonda siyahın karamsarlığı ile dalga geçen fosforlu yeşiller ve sarılar var. Transparan parçalarla tezatlık gösteren parlak kumaşlar ile yoğun desen trafiği, kafamızın ne kadar karışık olduğunu bize tekrar hatırlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA