Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENAY YILMAZ

Bir şey emiyorsa zor durumdadır

Çocukların beden dili nasıl okunur? Bu konuda birkaç tüyo verebilir misiniz? L.M./İstanbul
Çocuklarda sözel ifadenin gelişmesi belli bir zaman alıyor. Dolayısıyla onlar da kendilerini beden dilleri ile anlatmaya çalışıyorlar.

DAHA KOLAY İLETİŞİM
Bu nedenle, bulunduğu yaş ve gelişim özelliklerine göre çocukların beden dillerini anlamaya çalışmak; onlarla iletişim kurmayı çok daha kolaylaştıracaktır. İşte size bu konuda birkaç tüyo: Ayakların iç kısımlarının birbirine dönük olması, çocuğun gerçek dünyadan uzak olduğunu gösterir. İlk defa banyo yapan bebek; kollarını açar ve dilini dışarı çıkarır. Böylece düşme korkusundan kurtulmaya çalışır. Çocuğun elini ya da herhangi bir şeyi emmesi veya ısırması; onun zor durumda olduğunu, daha çok şey bilmek istediğini gösterir. Kolları açarak size doğru gelmesi ise sevgi ve güven istediğini gösterir.

OTİZMDE CIVA ATILIMI YÖNTEMİ
Otizm için kullanılan cıva atılımı yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz? H.M./Ankara
Özellikle son yıllarda yapılan araştırmaların sonuçları; otizm özelliği gösteren çocukların vücutlarında ağır metal atıklarının, özellikle de cıvanın fazla olduğunu gösteriyor. Bu duruma en büyük etkenin de aşılar olduğu varsayılıyor. Dolayısıyla son yıllarda bu fazlalığın atılmasına yönelik alternatif yöntemler geliştiriliyor. Özellikle detoksifikasyon (toksinlerden arınma) olarak anılan yöntemler çok revaçta. Yapılan testler sonucunda; çocuğun vücudundaki ağır metal miktarları, zirai ilaçlar, gıda katkı maddeleri inceleniyor. Buna göre arınma yöntemleri ve tedavi şekilleri belirleniyor.

MİNİKLERDE EKRAN BAĞIMLILIĞI
2 yaşındaki kızım çok fazla televizyon izliyor. Sizce ekran bağımlısı mı oldu? F.A./Bursa
Bağımlılık; herhangi bir şeyi zararlı olmasına karşın sürekli yapma isteğidir. Bir nevi takıntı gibi sürekli tekrarlayan ve yineleyen bir nörolojik bozukluktur. Bu bozukluğun; daha çok bu hastalığa meyilli kişilerde görülme sıklığı yüksektir. Özellikle bebeklik çağında bu tarz bağımlılıklar artabilir. Dolayısıyla bebeklere ve çocuklara çok uzun süre televisyon izlettirmemek gerekiyor. Televizyon ya da tablet bilgisayarların yerine; çocukları birebir ve çoklu iletişime geçebilecekleri yerlerde bulundurmak; bu hastalığın gelişmesini engeller.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA