Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Başkalarını değil kendinizi dinleyin!

Her dönemin kendine göre farklılıkları vardır. Yani kendi içerisinde başka özellikleri barındırır. Yaşadığımız bugünlerde de popüler kültürün etkisinde kalabiliyoruz. Her türlü tüketim alışkanlığımız bu etki üzerinden şekilleniyor. Popüler kültüre ait olmak zorunda mıyız?

HER ŞEY TEK TİP OLDU
Yaşantımızda kullandığımız her şey popüler hale geldi. İnternet üzerinden alışverişin iyice yaygınlaştığı bugünlerde, tüketim alışkanlığımız da ortama ayak uydurmaya başladı, iyice birbirine benzedi. İşte bütün bu olanlar içerisinde kendimizi ayırt etmemiz için farklılaşmamız, sıyrılmamız gerekiyor. Kendi benliğimizi oluşturmamız, bizleri farklı kılacaktır. Hayata farklı pencerelerden bakmak kendimizi gerçekleştirmek için attığımız en önemli adımlardan bir tanesidir aslında… Giyim, yeme-içme alışkanlıklarımızda da tek tipleşme iyice yaygın hale geldi. Artık 'Kendi yediklerimizden ve günlük rutinlerimizden çok diğer insanlar ne yiyor? Gün içinde neler yapıyor?' gibi konulara daha fazla odaklanıyoruz. Kendi düşüncelerimizi beynimizden çıkarıp başka insanların düşüncelerini yerleştiriyoruz. Başkalarının düşüncelerine hayatımızda yer vermeye kalkarsak, bir süre sonra kendimizi unutmuş oluruz. Unutmayın ki biz düşünmezsek, bizi kimse düşünmez. Giyimden, bakımdan ve yeme – içmeden bahsettik ama sadece bunlarla bitmiyor tabii ki. Yaptığımız sosyal medya paylaşımları, kullandığımız sözcükler de bile bu durumu yaşıyoruz. Kimi reklam kampanyalarında kendi gibi davranmayan kişileri eleştirmeyenler, hayatının içinden, kendi karakterini yansıtan reklamlar yapan kişileri ise eleştiri yağmuruna tutuyor. Başkalarını eleştirip biz de aynı davranışları gerçekleştiriyorsak, ortada bir sorun var demektir.

KALIPLARDAN KURTULUN
Herkesin kendi benliğini oluşturduğu bir hayat düşünsenize… Dünyadaki bütün kalıpların dışına çıkıldığı, başka bir hayatın mümkün olduğunu hayal edin. Dünyanın her yerinde böyle bir normalleşme oluyor. Bu normalleşme sürecinde herkesin kendisi gibi davranması ve özünü paylaşması son derece önem taşıyor. Ama bu ne kadar gerçekleşir tabii bu ayrı bir merak konusu. En nihayetinde başkaları olmak yerine, ne olursa olsun kendimiz olalım.

ASTRO GÜNDEM

Venüs, bugünlerde Plüton'a kafa tutuyor. Bu da dünyada perakende satışlarının önünün açılacağını gösteriyor. Bunun arkasından gelecek sürpriz gelişmeler ise kimseyi şaşırtmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA