Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Tam bir görev adamı

Trabzonspor'un yeni transferi Miroslaw Szymkowiak kaliteli bir oyuncu. Futbolu biliyor. Arkadaşlarıyla kaynaşırsa orta sahadaki sıkıntıyı çözer

1985 yılında Almanya'dan transfer ettiği Groh ile kadrosunda yabancı oyunculara yer vermeye başlayan Trabzonspor, bugüne kadar ne yazık ki bu konuda yanlış seçimler yaptı. Bu süreçte 70'e yakın yabancı oyuncudan akıllarda kalan isimler bir elin parmakları kadar az. Aklımızda kalanlar Şota, Aurelio ve hâlâ kadroda yer alan Yattara. Şampiyonluğa oynuyorsanız, yabancı oyuncu seçiminde yapılacak doğruların büyük önemi var. Bu yüzden uzun ve titiz bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu bağlamda yeni transfer Polonyalı Miroslaw Szymkowiak'ı mercek altına almaya çalışalım.

Dikine oynamak istiyor
İlk defa forma giydiği A.Sebat maçında otuz dakika görev alan Szymkowiak, sonrasında ise Malatya maçında 66 dakika sahada kaldı. Bu iki karşılaşmada da oyunda kaldığı sürelerde ilerisi için umutlar verdi. Tempo olarak henüz hazır olmamasına rağmen savunma görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor. Çabuk oynamak istiyor. Yanlamasına değil dikine oynuyor. Olumlu pas yüzdesi ise yüksek. Orta alandan savunma boşluklarına sürpriz koşular yapıyor. Malatya maçında böylesi koşular sonucunda iki kez boş durumda kalmasına rağmen takım arkadaşları kendisini topla buluşturamadı. Sonuç olarak, Szymkowiak kaliteli bir oyuncu. Futbolu biliyor. Eğer arkadaşlarıyla bir arada oynama alışkanlığını kazanırsa Trabzon'a orta alanda önemli katkılar yapar ve bordo-mavili ekip sıkıntı çekmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA