Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sonuç normal

Kale önü tehlikelerinin çok az olduğu maçlardan birini yaşadık. Oyunun başlamasıyla birlikte Galatasaray rakip alanda Panathinaikos'u çıkartmamak için presle karşılaşmaya başladı. Sarı- kırmızılılar kaptıkları toplarla hücum girişimlerinde bulunmaya çalıştılar. Fakat yetersiz pas görüntüsüyle pozisyon üretmekten uzakta kaldılar.
İlk yarıda Galatasaray sağ kenardan geliştirdiği ataklarla rakip savunmanın dengesini bozdu. Bunda da başrol oyuncusu olarak Arda öne çıktı. Bu oyuncunun getirdiği iki topta Panathinaikos savunması güç durumlara düştü.
Bu karşılaşmada da gördük ki, Galatasaray'ın gerçek sorunlarından biri orta saha... Mehmet Topal, Mustafa Sarp ve sonradan oyuna giren Barış Özbek oyunun sadece mücadele, yani savunma tarafındaki futbolcular. Top kendilerine geldiğinde ise ofansif anlamda üretken değiller. Sadece geriye ve yana oynamak dışında öne oynama becerileri kısıtlı oyuncular. Bir de Elano gibi oynadığı sürece sahada varlığı-yokluğu belli olmayan ve bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşatan bir oyuncuyu da eklediğimizde Galatasaray'ın gol pozisyonları üretememesini normal karşılamak gerekiyor.
İkinci yarıda Mustafa Sarp ile kazanılan gol tam bir şans golü. Vuruş kötü, dışarıya giden top rakibe çarparak ağlarla buluştu. Sonrasında ise oyuncu değişiklikleri oyunda tempoyu arttırmadı. Koskoca ikinci yarıda girilen gol pozisyonu neredeyse hiç yoktu.

ARTIK DAHA YUKARILAR ŞART
Panathinaikos ise yıldız oyuncuları çok yüksek rakamlarla transfer ederek kadrolarına katmalarına rağmen bir takım görüntüsü vermedi.
Cisse maç süresince sayısız ofsayt pozisyonuna düşmenin dışında hiç etkin olamadı.
Bu gruptaki takımları düşündüğümüzde Galatasaray'ın çıkmasını normal karşılamak gerekiyor. Çünkü yapılan transferlerle rakiplerine göre daha önde olan bir takım. Türkiye'de artık futbola yapılan yatırımları düşündüğümüzde sadece Avrupa Kupaları'nda gruptan çıkmak kimseyi tatmin etmemeli. Artık bu kupada finale çıkmak ve başarılı olmak çok da zor değil.
Bunun için günlük başarıları bir kenara bırakmalı, alınan sonuçları normal karşılamalı ve de takımlarımızı daha yüksek hedeflere yönlendirmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA