Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Dia sağda oynamalıydı

Quaresma Beşiktaş'a geldiği günden beri en fazla katkı yapan oyuncuların başında geliyor. Q7 dün maçın ilk yarısında fazla etkili gözükmedi. Bunun en önemli sebebi, top ayağına geldiğinde en az iki-üç Fenerbahçeli'nin sıkıştırmasına maruz kaldı ve kendisine yardımcı olacak takım arkadaşı bulamadı. Portekizli yıldız bu yüzden ilk yarıda Fenerbahçe savunmasının dengesini bozacak hareketler yapamadı.
Quaresma ikinci devrede ise ilk 45'e göre daha fazla boş alanda topla buluştu. Fenerbahçe'nin sağ kanadından Beşiktaş'ın yaptığı önemli atak girişimlerinin solda odak noktası oldu.
Çizgiye kadar indiği iki pozisyonda ise ceza sahası içinde topu aktaracak oyuncu bulamadı. Kornerden Guti'den gelen topa yaptığı mükemmel bir ikinci vuruş, Volkan tarafından aynı güzellikte kurtarıldı. Q7 Beşiktaş adına bu maçta da öne çıkan oyuncuydu.

TİPİK BOŞ ALAN OYUNCUSU
Fenerbahçeli Dia ise tipik boş alan oyuncusu.
İlk yarıda bir gollük pozisyonu değerlendiremedi. Boşa çıktığı anlarda ise bir türlü topla buluşturulamadı. İkinci devrede tam Dia'lık bir görüntü ortaya çıkmasına rağmen Senegalli Fenerbahçe orta sahasından gerekli topları alamadı. Bu devrede de kaçırdığı yüzdü yüzlük bir gol pozisyonu ve Beşiktaş'ın sol kenarından iki oyuncuyu mükemmel geçip Alex'e çıkardığı gollük pas var.
Dia için şu parantezi de açmak istiyorum. Görünen o ki Senegalli oyuncu solda değil sağ kenarda Fenerbahçe'ye daha fazla katkı sağlar. Dün Ekrem'e karşı gösterdiği etkinliği İbrahim Üzülmez karşısında gösteremedi.
Aslında bu derbi Fenerbahçe adına ilk yarıda bitebilirdi. Beşiktaş yediği gole kadar oyuna üstün olan taraftı, ama Niang'ın golünden sonra Fenerbahçe'ye çok pozisyon verdi. Bu şartlarda alınan beraberlik, Beşiktaş için iyi sonuç.

DIA - Q7
17 (10 İsabet) Pas (15 İsabet) 22
7 (4 İsabet) Orta (1 İsabet) 5
2 (0 İsabet) Şut (1 İsabet) 2
12 T.Kaybı 14
0 T.Çalma 3
(90) 01:29 dk. Süre 02:17 dk. (90)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA