Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Son nefese kadar devam!

Trabzonspor maça agresif bir başlangıç yaptı. Savunmayı orta alana yakın kurdu. Rakibi topun olduğu her yerde ikili üçlü sıkıştırmalarla alanı daraltarak hataya zorladı ve rakipten dönen ikinci topları da alarak hücumda ligin ilk yarısında bazı maçlarda gördüğümüz etkinliği sergiledi. Bunda en büyük faktörlerden biri Selçuk ve Colman'ın öne çıkarak top alma istekleri ve Jaja'nın orta sahada gerçekten top ayağına geldiğinde rakip savunmanın dengesini bozan kıvraklığıydı.
23. dakikada Gaziantepspor'un 10 kişi kalması ve Trabzonspor'un 1-0 öne geçmesinden sonra maç tamamen Trabzonspor'un üstünlüğüyle geçti.
İlk yarıda önce Pawel Brozek sonra Burak'ın attığı gollerle Trabzonspor farkı yakaladı.
İkinci yarıda ise Fenerbahçe maçından gelen sonuç ve 3-0'lık farklı galibiyet sonucu Trabzonspor'da tempo ilk yarıya göre daha düşüktü. Rakibin 10 kişi kalmasına rağmen karşı ataklarda Trabzonspor kalesinde yakaladığı net gol pozisyonları var. Yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra ise Trabzonspor yine pozisyon bulan ama değerlendiremeyen taraftı.
Görünen o ki bundan sonra ligin bitimine 3 hafta kala Fenerbahçe kaçacak, Trabzonspor kovalayacak. Yenmek ya da bir başka deyişle farklı yenmek sonucu değiştirmiyor. Çünkü ikili averajda üstün olan taraf Fenerbahçe. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile puan farkı 9 olan bir takım, ligin ikinci yarısı başlarken transfer döneminde kendi eksiklerini görerek daha akılcı transfer politikaları üretmiş olsa bugün herhalde sonuç çok daha farklı olur, Trabzonspor liderlik koltuğunda otururdu.

BU KADRO BAŞARILI
Ligin orta sıralarında yer alan Ankaragücü gibi bir takımın santrforda oynatabileceği oyuncu sayısı 5! Trabzonspor'da ise Teofilo'nun ayrılmasında sonra sedece Umut Bulut. İşte bu fark bugünkü durumu yaratan en önemli faktörlerden biri.
Bir de takımın kalbi olan orta saha... Selçuk ve Colman'ın omuzlarına yüklenen bu bölgeye de oyunu iki yönlü oynayabilecek bir orta saha oyuncusu katılabilseydi, Selçuk ve Colman'ın yükü daha hafifler ve bu alanda rotasyon yapma şansınız daha fazla olurdu.
Bu kadro şampiyon olur ya da olmaz ancak 31. hafta itibariyle bulunduğu noktada başarılı bir sezon geçirmiştir. Bunu Trabzonsporlulular unutmamalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA