Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sorun takımın kalbinde!

İlk maçta Adrian'ın ofsayt olarak yorumlanan golü verilse; bu maçta da Burak'la atılan gol yine aynı nedenden iptal edilmese acaba oyunun şekli ya da sonucu böyle olur muydu? Kaderin cilvesi bu olsa gerek. Ama bir gerçek var ki, Benfica gerek oyuncu kalitesi gerekse kolektif uyum açısından Trabzonspor'dan üstün bir takım. Dünkü maçta görüldü ki bu oyun kurgusu sorunlarla dolu. Bu sorunlara ek olarak bir de 'amatör' çerçevede bir gol yediğiniz zaman dünkü sonuç doğal karşılanmalı. Trabzonspor'un kalbinde sorun var, yani orta sahasında. Şenol Güneş 4'lü savunmanın önünde Zokora ve Colman'a şans verdi. Öndeyse kenar özellikleri fazla olmayan aynı bölgenin oyuncuları Henrique, Burak ve Pawel vardı. Adrian ise bu üçlüyü destekleyen, katkı yapması gereken oyuncu. Zokora dışında orta sahada mücadele eden, koşan başka bir oyuncu yok. Colman'ın savunma yönü yetersiz, hücumda da eski etkinliğinde değil. Adrian ise ilk yarının büyük bölümünde yok. Sol kenara alındıktan sonraysa Trabzonspor karşı kalede etkili olmaya başladı. Top rakibe geçtiğindeyse Trabzonspor'da sorunlar başladı.

SELÇUKSUZLUK YARAMAMIŞ!
Önde oynayan 4 oyuncu da orta sahaya hiç destek vermediler. Kenarlarda Henrique ve Burak, Benfica'nın savunma oyuncuları hücuma çıktığında sadece göz markajı yaptılar. Bu yüzden orta sahada çok büyük bir boşluk oluştu ve Benfica bu alanda ayağa top oynayarak Trabzonspor kalesine atak girişimleri yaptı. Girilen gol pozisyonlarını değerlendirebilseler sonuç daha farklı olabilirdi.
Trabzonspor'un geçen sezonki başarılarında büyük pay sahibi olan Burak'ın, performansı Selçuk'suzluktan dolayı geçen sezonki gibi değil. Çünkü bu oyuncu rakibin savunma boşluklarına koşular yaptığında topla buluşturulmazsa Trabzonspor hücumda hiç de arzu edilen takım görüntüsü vermez.
Bu iki maç Trabzonspor'un eksiklerini görmesi açısından çok önemli. Kenarda bekleyen oyuncuları göz önüne getirdiğimizde, Süper Lig ve kupa maçlarını düşünürsek arzu edilen kadro zenginliğinin oluşmadığını söylersek hiç de abartmış olmayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA