Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Oyun değil, üç puan

Üçüncülük şansını yükseltebilmek açısından her iki takım için çok önemli bir maçtı. Trabzonspor üç puanı alarak rakibine göre daha avantajlı duruma geldi. İlk yarıda Beşiktaş kontrollü bir oyun anlayışı sergiledi. Topun kendilerinde kalması için ayağa pası çokça yapmayı denediler. Hücum girişimlerinin bir çoğunu da Quaresma ile Trabzonspor'un sol kenarından yapmayı düşündüler.
Trabzonspor ilk yarıda hücumda daha fazla görünen takımdı. Ama hücumda çok fazla görünmek pozisyon bulmak değil! Trabzonspor'un iki kenar adamı Volkan Şen ve Olcan, sıfıra indikleri zaman amaçsızca orta yapmayı düşündüler. Kanatlardan Beşiktaş ceza sahasına gelen toplar, bırakın pozisyon yaratmayı, rakibi rahatsız bile edemedi. Adrian'ın da pas kayıpları üst düzeyde idi. Trabzonspor, ilk yarıda tek pozisyonu Olcan'la yakaladı; değerlendiremedi.

VOLKAN ÇIKMAMALIYDI
İkinci yarıda ise Beşiktaş, Trabzon sahasında daha fazla topla oynamaya başladı. Trabzonspor'un hatları arasında büyük uyumsuzluk vardı. Hücum eden savunmaya gelmekte gecikti, savunma yapan ise hücuma destek vermeyi düşünmedi. Beşiktaş iki net gol pozisyonu yakaladı. İlkini Quaresma değerlendiremedi, ikincisindeyse Fernandes'in vuruşu direkten döndü.
Trabzon'un golü Beşiktaş savunmasının bu sezon başını çok yakan çizgi halinde kalmasıyla geldi. Golden sonra Beşiktaş beraberlik için bütün riskleri aldı. Şenol Güneş'in Volkan'ı maç 0-0 giderken çıkarması yanlıştı. Volkan, çok iyi gününde olmasa da rakibi rahatsız eden, savunmanın arkasına sarkıp dengesini bozan isimdi. Çünkü Volkan Şen çıktıktan sonra Trabzonspor oyunun son 15 dakikalık bölümünde aşırı telaş ve panik yaşadı. Önde top tutamadı. Adrian oyundan tamamen düştü, Olcan ve oyuna sonradan giren Henrique ayaklarına gelen topu rakibe çabuk teslim ettiler. Bu maçta oynanan futboldan çok alınan üç puan önemliydi.
M.Kamil Abitoğlu oyuna tesir edecek bir hata yapmadı. Pozisyonları yakından süzerek iyi bir yönetim gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA