Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Onurlu bir cevap

Üç günde bir takım bu kadar değişir mi? Ya da Halil ve Adrinan'ın yerine Alanzinho ve Burak'ın girmesi bu kadar etkili olur mu? Her iki soruya da verebileceğim cevap hayır. Çünkü Trabzonspor, özellikle bu yıl ligde kendi sahasındaki maçlarda çok fazla puan kaybeden bir takım. Yani, kapanan takımlara karşı sorunlar yaşadılar. Şampiyonlar Ligi maçlarını göz önüne getirdiğimizde dünkü gibi bir takım çıkıyor ortaya...
Kendi alanında oyunu kabul eden, saha içi yardımlaşması üst düzeyde olan, kontrollü oynamaya çalışan ve karşı ataklarda Burak'la gol bulmayı amaçlayan bir takım. Aynen dün olduğu gibi.. Maçın ilk yarısında Galatasaray'ın serbest vuruşlar dışında tehlikeli atağı yok denecek kadar az. Trabzonzpor ise orta sahayı savunmaya yakın kurdu. Rakibin her iki kenardan geliştirebileceği atakların önlemini aldı.
Orta sahada Colman ve Alanzinho gibi top kullanma becerileri olan oyuncularla birlikte ayağa pası iyi uyguladıkları anlarda rakibe üstünlük sağladılar. Yalnız hücum girişimlerinde bulundukları ve rakibi az adamla yakaladıkları zaman adam tercihi yanlışları ve final pası yetersizlikleri pozisyon sayısının artmamasının en önemli nedeniydi. İlk yarıda Burak'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon dışında gol pozisyonu yoktu.
İkinci yarı ise oyun, Trabzonspor'un istediği şekle tamamen büründü. Galatasaray golü bulabilmek için tüm riskleri ele aldığı anlarda Trabzonspor'un karşı ataklarda golü bulabilmesi işten bile değildi. Fakat Burak dünkü maçta bir çok pozisyonda pas-şut tercihi yanlışlığı yüzünden bu pozisyonlarda golü bulamadı.

ANLAYANA YANITTIR BU FUTBOL
Oyunun son bölümlerinde ise yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra Galatasaray'ın yoğun bir baskısı olmasına rağmen Trabzonspor, özellikle takım halinde çok iyi bir direnç gösterdi ve böylesi zorlu bir maçta bir puan çıkarmayı başardı. Dünkü maçta Trabzonsporlu oyuncuları, verdiği onurlu mücadeleden dolayı kutlamak istiyorum. Yıllardır bazı büyük maçlarda kendileri hakkında çıkarılan spekülasyonlara çok iyi yanıt verdiler. Onurun sadece söylemde değil, eylemde olduğunu hatırlattılar. Tabii ki anlayana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA