Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Sehven ... YGS

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS'deki şifre iddiaları için,"Bu soru kitapcığı hiçbir adaya verilmemiştir. Tamamen işgüzarlık" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamasıyla, devletimizin üst kademelerindekileri tatmin etmişti.
Geçtiğimiz hafta üniversite adaylarına gönderilen bir mektup ortalığı toz dumana kattı. Mektupta adaylara verilen soru kitapçıklarında, her soru için rastgele verilmesi gereken değerlerin, sehven sıralı olarak verildiği, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olduğu belirtildi. Kısaca ÖSYM Başkanı, daha önce yalnızca basına verilen kitapçıktaki şifrelemenin, adaylara verilen kitapçıklarda da olduğunu kabul etti. Bu incelemeyi baştan yapsaydı, devletimizin üst düzey yöneticileri de tatmin eden konuşmalarını yapmayacaktı.

Başkan istifa etmeli

Kamu görevinde, hizmet kusurunun bir yaptırımı olmalı. Bu hukuksal açıdan olmayabilir. Ancak etik bir yaptırım vardır. O da istifadır. Bence, ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Sayın Ali Demir istifa etmelidir. ÖSYM Başkanlığı, tecrübe ve ÖSYM'nin geneleksel bilgi birikimi ister.
İyi niyetle, sınavın güvenirliliğini sağlayabilmek için, 1 milyon 700 bin ayrı kitapçık basılmıştı. Bence hiç gerek yoktu. Çünkü kitap sayısı artıkça, o sınavın güvenirliliği azalır.

YGS iptal edilmeli

Korkarım, adaylar LYS'de bilgileriyle soruları çözmek yerine, şifre yöntenleriyle doğru cevabı bulmaya çalışacak. Şifre skandalının ilk gününden itibaren gerek gazetedeki yazılarımda, gerekse konuk olarak katıldığım televizyon programlarında insanlarımıza sabırlı olmalarını ve açıklamaları beklemelerini tavsiye ettim. Bütün kitapçıklarda sehvende olsa şifre olması, sınavın güvenirliğini ve eşitliğini bitirmiştir. Bu saatten sonra dile getirilmesi acı ama, bence YGS iptal edilmelidir. Çünkü, adaylara verilen kitapçıkla, basına dağıtılan kitapçık aynı. Maalesef sınav bu nedenle geçerli olamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA