Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Eğitimde Başakşehir farkı

Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal'la beraberdim; eğitime çok önem veriyor. Geçen yıl nisanda, Başakşehir'in ve yakın ilçelerin lise öğrencileri için, kısa adı BÜTEF olan "Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı" başlığıyla bir fuar düzenledi. Üniversiteye gidecek binlerce gence yol gösterecek fuara, sekseni aşkın üniversite ve eğitim kurumu katıldı. Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Koleji'nin işbirliğiyle 17 Nisan'da ikincisi düzenlenecek fuar öncesinde, ilçedeki tüm liselerin 11'inci ve 12'nci sınıflarına YGS deneme sınavı yapılmış.
Bu yılki BÜTEF'te, öğrenciler görevli rehber öğretmenlerden sınav ve tercihlere dair ücretsiz danışma hizmeti alacak. Bir diğer önemli yenilik de Uluslararası Eğitim ile Kariyer Danışmanlık Hizmeti veren kurumların katılacak olması. Geçen yıl yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı fuara, bu yıl on bine yakın katılımcı hedefleniyor. Üniversitelilerin ücretsiz gireceği fuarda düzenlenecek panelde ben, Sadık Gültekin ve Burak Kılanç konuşmacı olacağız.
Başakşehir eğitim ve öğretim sıralamasında, İstanbul'da en iyilerden. İlçedeki birkaç varoş mahallenin de eksiklerinin giderilmesi için çalışılıyor. Okullarda, kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetler, belediyenin desteğiyle yürütülüyor. Başakşehirlilerin ödediği vergilerin, büyük bölümünü eğitime harcayan belediye, geçen yıl ilçedeki kamu okullarına 95 adet temizlik robotu tedarik etmiş.
Bilgi evlerinde çocuklar, keman, bağlama, gitar, ney, piyano, tiyatro, izcilik, resim gibi onlarca branşta ücretsiz eğitim alıyor. Kütüphane ve bilgisayar salonlarında ödevlerini araştırıp ücret ödemeden çıktı alabiliyorlar. Her semte bir bilgi evi hedefleniyor. Her yıl yirmi bini aşkın ilköğretim ve lise öğrencisi şehir içi ve şehir dışı gezilere götürülüyor. Her yıl on bin öğrenciye yaz spor okullarında ücretsiz eğitim veriliyor. Okul bahçelerinin spor alanları belediyece düzenleniyor.
4+4+4 sistemine geçişte, ihtiyaç duyulan derslikleri yaptıran belediye, şu sıralarda da, 26 bin m²'lik alana Türkiye'nin en büyük liselerinden birini inşa ettiriyor.
Eğitime gönül veren, değerli dostum Mevlüt Uysal'ı ve ekibini kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA