Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Teşekkürler...

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 2 Temmuz'a kadar, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Bu taslak kılavuz, adaylara ön bilgi vermek için yayımlandı.
Adayların, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemesi gerekiyor.
Bu yıl ÖSYM, YGS sonuçlarını çok erken duyurarak rekor kırdı.
Üniversite adayları, bu performansı LYS sonuçlarında da bekliyor. ÖSYM'yi bu tür çalışmalarından dolayı kutluyorum. Geçtiğimiz günlerde A HABER'de Başarıya Doğru programını planlarken, ÖSYM'nin üst kademe yetkilileriyle telefonda görüştüm.
Bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde, LYS sonuçları en geç 10 Temmuz'a kadar açıklanacak. Tercih dönemi 15-25 Temmuz arasında olacak.
Değerli dostlarım, A HABER'de Başarıya Doğru'ya gösterdiğiniz büyük ilgi bana ifadesi güç bir mutluluk verdi.
Eğitim-söyleşi programımın okurlarım ve seyircilerim tarafından beğenileceğini tahmin edebiliyordum. Ancak eğitim dünyası öyle bir ilgi gösterdi ki, tahminlerim bu tablonun karşısında sönük kaldı.
Heyecan verici ilginize teşekkür ediyorum.
ÖSYM, bu yıl tercih dönemini erken bitireceği için, Başarıya Doğru'nun yayın saatlerini yeniden düzenledim. Program 24 Haziran'da başladı. 28 Haziran'a dek hafta içi her gün saat 15.00'te A HABER'de canlı yayınlanacak. Aynı anda A HABER'in web sayfasında olacak.
Ayrıca geceleri de tekrarlanacak.
Konuklarım A'dan Z'ye üniversitelerini tanıtacak. 1-24 Temmuz arasında, yine hafta içi her gün 15.00 ve 18.00'de iki ayrı program yapacağım.
Başarıya Doğru'da adaylar, üniversitelerin akademik ve profesyonel kadroları, burslarla ilgili bilgiler, yabancı dil hazırlık sınıflarının durumları, akademik olanakları, uluslararası ilişkileri, iş dünyasıyla bağlantıları öğrenecek. Adaylar gelecekleriyle ilgili karar verebilmek için üniversiteyi ve bölümü iyi tanımak zorunda. Doğru tercihte bu, sınavdan önemlidir.
Üniversiteler kampuslarında, 1-25 Temmuz arasında tanıtım günleri düzenleyecek.
Burada öğretim üyeleri bölümleri hakkında bilgi verecek. Tercih uzmanları da, tercih için size yardımcı olacak.
Üniversiteleri kampuslarına giderek tanımanızı tavsiye ediyorum.
Bence, mesleklerin nitelikleri değişiyor.
Özgüvenli ve insani değerleri yüksek olanlar daha rahat iş bulacak. Önümüzdeki yıllarda meslekler değil, beceriler ön plana çıkacak.
Siz mutlu olmayı tercih edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA