Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Fenerbahçe üniversitesi kuruluyor

Hükümetin ve YÖK'ün son yıllarda yaptığı en iyi icraatlardan biri de hiç kuşkusuz ki vakıf üniversitelerinin önünü açmak ve Türkiye'de üniversite sayısını artırmak oldu. Genç nüfusa sahip bir ülke olarak halihazırda ülkemizde yükseköğretime ciddi talep söz konusu. Diğer taraftan, iyi yönetildiği takdirde çevre ülkelerden, komşu ülkelerden, Kuzey Afrika, Kafkaslar, Ortadoğu ve Asya'dan yabancı öğrenci getirmek suretiyle Türkiye'nin de küresel yükseköğretim pazarından pay alarak, eğitim ihraç etmesi mümkün. Her geçen gün artan sayıdaki üniversitele- ri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bu potansiyeli var.
İşte tam bu noktada Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sitesinden FBÜ'nün kuruluş başvurusunun yapıldığı haberini aldım. Bir eğitimci ve F.Bahçeli olarak çok sevindim. Başta bu işin mimarı olan Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunu kutlarım. Bu önemli yatırımın, F.Bahçe gibi Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan camiadan gelmesi çok anlamlı.
Diğer taraftan uzun yıllardır, ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, İspanya, Japonya, Avustralya, Kanada, Rusya ve hatta Çin gibi ülkelerin global bazda tüm spor branşlarında, özellikle olimpiyatlarda sürdürülebilir başarı elde etmelerinin arkasında spor ile bilim arasında kurdukları araştırma, geliştirme ve eğitime dayalı organik ilişki var.
F.Bahçe Üniversitesi'nin uzmanlık alanı Spor Bilimleri ve Teknolojileri ile Spor Sağlığı olacak. FBÜ'nün akademik projeksiyonunda ayrıca mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, fen-edebiyat, denizcilik ve son yıllarda ön plana çıkan spor hukukunu da kapsayacak şekilde hukuk fakültesi kurulması planlanıyor. Üniversitenin kuruluşunda akademik sürecin koordinasyonunu, Türk yükseköğretiminin küreselleşmesine projeleri ile önemli katkılar sağlayan, eski rektörlerden ve can dostum Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun yapıyor olması olaya vizyon katacak.
Madrid Üniversitesi bünyesinde kurulan Real Madrid spor okulu ile birlikte Avrupa'da ve Türkiye'de spor kulüpleri için de bir ilk olacak. Bu üniversite kurma girişiminin Türk yükseköğretimine ve ülke sporuna şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA