Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Farklı eğitim ve öğretim

Siyaset, bilim, sanat, edebiyat, ekonomi gibi birçok alanda yaşanan hızlı dönüşüm eğitim sistemlerimizi doğrudan etkiliyor. Hızla değişen, bilgiye boğulmuş yeni dünya düzeninde, bilgi erişimini bilen ve yeteneklerini tutkuyla kullanan insanlar değerli olacak.
Eğitimde kullanılan yöntem ve yaklaşımları güncellemeliyiz. İşte bu konuyla ilgili, Türkiye Özel Okullar Birliği, Teori, Uygulama ve Değerlendirmeleriyle Farklı Eğitim ve Öğretim Model/ Yöntem/ Yaklaşımları başlıklı bir sempozyum düzenledi.
Kolay erişilebilir teknoloji kullanımı eğitim yöntemlerini de etkiliyor. Geleneksel sınıf kavramı değişiyor. Gençlerin farklı özelliklerine göre yüzde yüz öğrenmeyi sağlamak için yeni yöntemler aramalıyız.
Her bireyimizin öğrenmesini, düzeyine uygun şekilde iyileştirebileceği yaklaşımlar geliştirmeliyiz.
Öğrenciler rekabetçi dünya ile baş edebilmek için, aktif şekilde öğrenme dürtülerini kullanabilmeli. Bunun için de, anlamaya ve öğrenmeye çalışabilecekleri daha ilgi çekici sınıf ortamları hazırlamamız gerekiyor.
21. yüzyılda tek bir öğrenme modelinin kullanılması yerine, çoklu öğrenme modelleri harmanlanmış olarak uygulanabiliyor.
Öğretmen ve öğrencilerin doğrudan etkileşimde bulunabildiği yüz yüze öğrenme ortamının güçlü taraflarını biliyoruz.
Bununla birlikte ilerleyen teknolojinin sunduğu olanaklarla öğrencinin, internetten, eğitim portallarından yararlanarak, dilediği yerde ve zamanda çalışabilme gibi avantajları bulunuyor.
Öğrencilerin düzeyleri ve öğrenme stilleri farklı olduğu gibi konuları, bilgileri; kavrama, yorumlama, çözümleme biçimleri de ayrıdır. Zaman ve olanak verildiğinde en etkin öğrencilerden beklenen öğrenme düzeyine, her öğrenci erişebilir. Bunun için öğrenme sürecinde tüm öğrencilerin hesaba katılarak öğretimin yürütüldüğü sınıfta, bireysellik de dikkate alınmalı.
Öğrencilerin mezuniyet sonrası hem sosyal hem de iş yaşamında başarılı olması için proje-tabanlı çalışmalara yer verilmeli.
Burada, insan kaynakları ve entelektüel sermayesi güçlü olan özel okullara ciddi sorumluluk düşüyor. Özel okullar dünyayla rekabet edebilecek düzeyde. Bu birikimin ülkemizin her köşesine yayılabilmesi için, Özel Okullar Birliği, tüm kurumlarla işbirliğine hazır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA