Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Özgecan’ımız acıyor

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta vahşice katledilişi, ülkemizde 7'den 70'e infiale yol açtı. Yürek dağlayan cinayetin ardından 'idam' sesleri yeniden yükseldi. Mevcut ceza yasası, caniyi en fazla müebbet hapse mahkûm ediyor. Sosyal medyada milyonlarca kişi "Özgecan'ın katili asılsın" şeklinde mesajlar paylaştı. Hunharca cinayet ülkenin dört bir yanında lanetlendi. Özgecan'ın ölümünün Türkiye'de yarattığı büyük tepki, yabancı medyada geniş yankı buldu.
Bu olay salt şiddet değil, aynı zamanda vahşet. Ne ceza verilirse kamuoyu vicdanı rahatlar? Böyle bir acıyı hafifletecek bir ceza var mı, olabilir mi? Çok müessif, toplumsal sarsıntıya yol açan bir olay. İnsani olarak baktığımızda sözün bittiği yerdeyiz. İki kız babası olarak, kadın cinayetlerinin ve çocuk tecavüzlerinin cezasının idam olması gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncem bazı kesimlerde tartışılabilir. Şu anki mevzuata göre cana kıymanın ve tecavüzün cezası ağırlaştırılmış müebbet. Türkiye, kamu vicdanını rahatlatıcı bir şekilde, insanlığa karşı işlenmiş olan böyle suçlara bence gerekli cezayı verebilmeli. Siyaset, Meclis, partiler bunu tartışmalı ve ortak karar almalı. Böylece az da olsa kamuoyunun yüreğini rahatlatabiliriz.
Üzüntüm kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük. Masum Özgecan, zalimce ve gaddarca yok edildi. Bu acıya yalnız bizim değil, tüm dünya insanlığının ağladığını düşünüyorum. Bu insanlığını kaybetmiş kişilerin, nasıl böyle acımasız olabildiğini her ortamda tartışmalıyız. Devlet ve toplum olarak nerede ve nasıl bir hata yaptığımızı araştırmalıyız. Kısacası, insan yetiştirme düzenimizi ciddi şekilde gözden geçirmeliyiz. Hükümet ne tedbir alırsa alsın en önemli koruma faaliyeti eğitimle başlar. Daha kaç genç kız ve kadın için mezarlar kazılacak. Buna itiraz etmek zorundayız. İnsanlarımızı birlik olmaya ve bu konularla mücadeleye çağırıyorum. Bu ülkenin insanları olarak bunları hak etmiyoruz.
Bu cinayet, artık 3-5 gün tepki koyup, sosyal medyada 5 -10 Twitter veya Facebook mesajıyla içimizi soğutup unutacağımız bir olay olmaktan çıkmıştır. Bugün, Özgecan kızımızın başına gelen vahşice olayın, yarın bizim ve yakınlarımızın başına gelmeyeceğini kim garanti ediyor? Bu alçakça saldırının faillerinin en ağır cezaya çarptırılmasını yetkili mercilerden talep ediyorum.
Cinayeti şiddetle kınıyorum. Genç kızımızın vefatından son derece müteessirim. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum. Suçluların bir an önce adalet önünde hesap vereceğini, vicdanlardaki insanlık isyanının da sükût bulacağını ümit ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA