Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Örnek bir devlet lisesi

1 Eylül 2015 tarihinden itibaren dershaneler kapatılacak. Bu yıl 11'inci sınıfta okuyan öğrenci ve veliler panik içinde. Bu arada devlet lisesi öğrencilerine özel okullardan, okul değiştirme davetleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencileriyle bir araya geldim. Onlarla iş dünyası, üniversite ve bölüm seçimi üzerinde sohbet ettik. Okul yönetimi de önümüzdeki yıl, onları üniversiteye nasıl hazırlayacaklarını anlattı. Bir devlet lisesi olarak konuya son derece ciddi ve ilkeli bakıyorlar. Yönetimin bu güzel çalışmasını desteklemek için, yapılacakları sizinle paylaşmak istiyorum.
İlk iş olarak gelecek yılın planlaması üzerinde çalışmalar başlatılmış. Bu amaçla öğretmen, sorumlu rehber öğretmen ve ilgili idareciden oluşan bir komisyon kurulmuş. Komisyon, gelecek yıl okulunda açılması düşünülen kurslar ile ilgili bir ön çalışma yapmış. Öğretmenler kurulunda, tüm öğretmenler YGS ve LYS adı altında açılacak olan kurslara destek vermiş. 11'inci sınıf velileriyle yapılan toplantıda, gelecek yılki planlama anlatılmış. Tüm bu bilgilendirmeler ve açıklamalar sonucunda, gerek veliler gerekse öğrencilerden geri dönüşler olumlu olmuş.
Daha şimdiden 11'inci sınıf öğrencilerine ders dışı saatlerinde deneme sınavları yapılması öğrencileri ve velileri memnun etmiş. Gelecek yıl 12'nci sınıf öğrencileri için açılacak olan kurslarda sınıflar bu deneme sınavlarında alınan sonuçlara göre oluşturulacak. Tekirdağ Anadolu Lisesi; geçmiş yıllardan gelen sistematik ve ilkeli çalışması ile marka olmuş bir kurum. Özellikle son sınıf öğrencilerine yönelik yıl içinde yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin başarıları periyodik olarak ölçülüyor. Sonuçları rehberlik servisi ve bölümlerde değerlendiriliyor. Ara sınıf öğrencilerine yönelik "Konu Kazanım Sınavları" uygulanarak, öğrencilerin başarıları ölçülüyor.
2015-2016 öğretim yılı üniversiteye hazırlık programının ilk kurs dönemi 15 Haziran'da başlayacak ve üç hafta sürecek. Yaz kursunun ikinci bölümü 17 Ağustos'ta başlayacak ve okulların açılışına kadar devam edecek. Kurslar yıl içinde hafta sonu ve hafta içi şeklinde planlanmış olup, yaz kursları sadece hafta içi yapılacak. Yıl içinde toplam kurs saati ortalama 900 ders saati civarında. Branş testleri ve deneme sınavları hazır. İşte yeni sisteme göre kendisini hazırlayan bir lise. Dershaneler kapanıyor diye lüzumsuz panik yapanlara, örnek bir devlet lisesi.
MEB, bu konuda her türlü tedbiri aldı. İlk günlerde bazı olumsuzluklar yaşanabilir. Hemen panik yapıp kişi ya da kurumları zedelemeyin. Dershaneler kapatılmalıydı. Buna, bu hükümet cesaret etti. Bu sistem doğrudur ve başarıya ulaşacaktır. Üniversiteye hazırlıkta örnek bir çalışma yapan Tekirdağ Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerini kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA