Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Çocukların keşif dünyası

Küçükler, özellikle erken yaşlarda öğrenmeye ve yeni şeyler keşfetmeye büyük ilgi duyuyor. Bunun en önemli sebebi ise onların çevrelerinde olan bitene karşı duydukları merak. İşte bu merakın doğru yönlendirilmesi, hem onlar hem de dünyanın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çocukların çevre duyarlılığı ile yetiştirilmesi ve bilime ilgilerinin artırılması gerekiyor. Henkel'in çocuklara bilimi sevdirmek için dünyanın farklı ülkelerinde sürdürdüğü, "Keşif Dünyası" projesi şimdi ülkemizde de gerçekleşiyor.
Bu kapsamda Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin iş birliği ve uzmanlarla birlikte her gün okul ziyaretleri yapılıyor. Çocuklara bilimi sevdirecek laboratuvar uygulamaları gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında, birçok okulda 67 bilim atölyesi ile bin 500 öğrenciye ulaşılmış. Çocuklar, okullardaki bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme, kozmetik ve sürdürülebilirlik dâhil olmak üzere çeşitli konularda ilk bilimsel deneylerine katılıyorlar. Deneylerde araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi malzemeler üzerinde yapıyorlar.
Keşif Dünyası projesi, ülkelerin geleceği için oldukça değerli olan çocukları bilime yönlendirerek, çok özel bir görevi yerine getiriyor. Bugün yalnızca 5 ülkede uygulanan ve küresel anlamda büyük önem taşıyan proje, ülkemizde ilk olarak İstanbul'da uygulanmaya başlandı. Ancak ilerleyen dönemde bu projenin ülkemizin farklı şehirlerinde de gerçekleşmesi hedefleniyor. Keşif Dünyası projesinde, çocukların ilgisi bilime çekilirken aynı zamanda yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için onlara doğa sevgisi kazandırılmaya da büyük önem veriliyor.
Bu proje, çocukların içlerindeki dâhiyi keşfetmelerini ve eğlenirken yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak üzere hayata geçirilmiş. Aynı zamanda ülkemizi yarınlara hazırlamak için de gelecek nesillerin çevre, bilim ve teknolojiyi algılama yeteneğini geliştirmek adına önemli. Bu girişimde, çocukların keşfetme merakını geliştirmek ve bilim merakını ateşlemek ön plana çıkartılıyor. Böylece, çocuklarımıza, ülkemizde bilimin kapıları açılıyor.
Bence, bu proje oldukça önemli. Çocuklarımız bu sayede minik araştırmacılar olarak bilimin sırlarına yol alacak ve ilk deneylerini gerçekleştirecekler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA