Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Yeni öğretim yılı hayırlı olsun

2015-2016 eğitim -öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dâhil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Resmi ve özel okullarda yaklaşık 600 bin derslikte, yöneticilerle birlikte 900 bin 794 öğretmen eğitim verecek. 18 milyon öğrenci eğitim dünyasıyla yeniden bir araya geldi.
Velilerin bu öğrencilerin yapılarına göre hareket etmesi gerekiyor. Özellikle ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin velileri sabırlı olmalılar. Başka çocuklarla kıyaslamadan çocuklarına okulu sevdirecek şekilde hareket etmeliler. Çocuklardan gelebilecek ters hareketleri görmezden gelip daha yapıcı davranabilirler. Olumsuzlukları da öğretmenle birlikte çözmeliler. Özellikle anaokulu veya ilkokul bire başlayan öğrencilerin, ailenin desteğiyle okulun da farklı bir unsur olduğunu öğrenmesinde yarar var.
Ortaokula başlayan öğrencilerin velilerinin TEOG sistemine yönelik hazırlanması gerekiyor. Bu hazırlık süreci özellikle 7 ve 8. sınıfta yoğunlaşacaktır. Lise 1'e yeni başlayan gençlerimiz var. Gerek devlet, gerek özel okul, gerekse de temel liselere gidecekler. Bunlar da kendi seçtikleri tür ve yapıya göre hazırlık yapacak.
Bu sene yeni bir okul türü gelişti; temel lise veya temel ortaokul olarak. Bu okullarda eğitim büyük ihtimalle sınavlara hazırlık ağırlıklı olacaktır. Burada velilerin yöneticilerden, "Çocuğumu üniversiteye veya TEOG'a nasıl hazırlayacaksınız?" sorusunun cevabını net alması gerekiyor.
Bu yıl da okullar büyük heyecanla açıldı. Bazı sorunlar olabilir; bunların Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 1 Kasım seçimlerine kadar imkânlar dâhilinde çözümleneceğini düşünüyorum. Seçimlerin ardından, hükümet kurulduğunda düzenlemeler daha rahat yapılacak.
Günümüzde sosyal medya insanlara çok geniş imkânlar sunuyor. Gençler de teknoloji aracılığıyla bundan yararlanıyor. Özellikle biz büyükler sosyal medyayı çoğunlukla olumsuz kullandığımız için gençlere iyi örnek olamıyoruz. Gençler de haklı olarak yaşlarının getirdiği nedenlerle bazı yanlışlar yapabiliyor. MEB'in sosyal medya üzerinden okuldaki arkadaşlarına 'Hakaret, kışkırtma veya sarkıntılık yapan öğrencilerin okuldan atılması' kararı bence doğrudur. Benim Bakanlığa bir teklifim var: İlkokul birden, lise sona kadar sosyal medyayı doğru kullanma dersi seçmeli olarak verilmeli. Okullarında sosyal medya dersi olan velilerin, çocuklarına seçmeli ders olarak bunu seçmelerini tavsiye ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA