Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

FETÖ mağdurları için kurul

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ operasyonlarında özellikle kamudan çıkarılan ve açığa alınanlardan örgütle ilişkisi olmayanların mağduriyetiyle ilgili çalışma başlatıldı. Konunun doğuracağı hukuki sorunlarla ilgili 3 aşamalı mağduriyet planı yapıldı.
Hukukçularla konu değerlendiriliyor. Örgütle bilinçli irtibatlı olanlar ile hasbelkader ilişki kuranların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. 28 bin 163 öğretmenin MEB'le ilişiği kesildi. 20 binin üzerinde öğretmen de açığa alındı, onlarla ilgili inceleme sürüyor.
FETÖ ile direkt bağı olan ve darbe girişiminde rol alanlara dair çalışma yapılmayacak. Örgütle ilişkisi yakınlık düzeyinde olanların kamuya dönmemesi ama tazminat ve emeklilik gibi haklarını alması tartışılıyor. Yanlış ihbar nedeniyle işten atılan ve açığa alınanların ise bir KHK ile listeleri yayınlanacak ve göreve dönmeleri sağlanacak. Hükümet kaynakları, plan için ince eleyip sık dokuduklarını ve zaman alacağını dile getiriyorlar.
Yetkililer, bu çalışmanın ilk KHK ile kapatılan ve sonradan isim benzerliği vb. nedenlerle yanlış değerlendirme yapılmış özel okul ve kurumlarla ilgili düzeltme olacağını ifade ediyor. Bu okulların FETÖ ile bağı olmadığı saptanınca, sonradan çıkarılan kararnameyle düzeltme yapıldı. Aynı yöntem işten atılanlar için de söz konusu olabilecek. KHK ile atılan ve açığa alınanlardan suç örgütüyle ilişkisi olmayanların durumu da yine KHK ile düzeltilebilecek.

Mağdur olduğuna inananlar
FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin ayrıştırılacağı kurul, Ankara'da Başbakanlık ve her ilde de valilik bünyesinde oluşturuldu. Başbakanlık Müsteşarı'nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacak kurulda, tüm bakanlıklardan temsilciler bulunuyor. Başbakanlıktaki kurul, illerden gelen ve kendisine yapılan şikâyetleri inceleyecek. İtirazlarla ilgili hem istihbarat birimlerince hem de kurumlarında tekrar inceleme yapılacak. Ancak valilikler, özerk yapılarından dolayı üniversiteler ve belediyelere dair itirazlara bakmayacak. Üniversitelerle ilgili itirazları, buralarda oluşturulan komisyonlar değerlendirecek.
Daha önce yazdım, bir kez daha yazıyorum. MEB temsilcileri, açığa alınan öğretmenlerle ilgili titiz bir çalışma sürdürüyor. İçlerinde haksızlığa uğrayanlar olabilir. Gerekirse çalışmalar yeniden ele alınacak. Haklıyla haksız, suçluyla suçsuz ayırt edilecek. MEB, intikam duygusuyla değil, adaletle hareket ediyor. FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia eden öğretmenler ve MEB mensupları en kısa sürede başvurularınızı yapın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA