Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Topluma hizmet bir aşktır

Topluma hizmete dayalı bir eğitim sistemi her ülkede, her sistemde herkes tarafından kabul görür. Yükseköğrenim çağındaki gençlerin artık topluma faydalı çalışmalarda yer alması isteniyor.
İşte geçtiğimiz günlerde öğrencilerine daha fazla sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla Nişantaşı Üniversitesi, proje danışmanlığı şirketi SosyalBen Akademi ile anlaştı. Üniversitelerinde Topluma Hizmet Uygulamaları Departmanı kurduklarını anlatan değerli kardeşim Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, "Topluma hizmet bir aşktır, tutkudur, onlar da bunu sosyal sorumluluk projeleriyle birleştirmenin farkını yaşayacak" diyor.
Üniversite, bu protokole göre, öğrencilerine sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik alanında fayda sağlarken, uygulama projeleriyle deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunmayı amaçlıyor. Bu sebeple öğrencilerin girişimci ruhunu ve yeni fikirlerini ortaya çıkarmak adına düzenlenecek yarışmada ise birinciye yüzde 100 burs, ikinciye yüzde 75 burs ve üçüncüye tablet hediye edilecek. Söz konusu uygulamalar sayesinde öğrencilerin topluma hizmete dair duyarlılığının, farkındalık düzeyinin artması hedefleniyor.
Uygulamanın yanı sıra, öğrencilerin akademik anlamda da gelişmeleri hedefleniyor.
Buradaki amaç, duyarlı ve sorumlu bir nesil yetiştirebilmek, gönüllülük bilincini güçlendirebilmek. Topluma Hizmet Uygulamaları Departmanı'nda (THUD) öğrenciler daha çok sosyal sorumluluk projelerine hem ulusal hem uluslararası alanda katılma şansı bulacak. Öğrencileri teşvik için biri lise, diğeri de departman bünyesindeki üniversite öğrencilerine yönelik 2 yarışma hazırlamışlar.

Duyarlı günler kapıda
THUD'un ilk görevi, sosyal girişimcilik ve proje yazmayı geliştirecek süreç. Bu kapsamda proje yarışmaları açılacak. Diğeri ise, öğrenciler katılacakları gönüllü turizmle, Türkiye'yi yaşayarak öğrenecekler. Bence, aslında çalıştıkları bölgedeki toplumsal sorunları gözlemleyecekleri bir çalışma olacak. Diğer taraftan saha çalışmaları olacak ve dezavantajlı çocuklarla da bir araya gelecekler. Uluslararası alandaki sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik süreçlerini izlemek için yurtdışına gidecekler, oradan öğrencileri davet edecekler.
Yükseköğrenim kurumlarının bu tür çalışmalarla öğrencileri bilinçlendirmesi geleceğimiz için güzel ve duyarlı günlerin yakın olduğunu gösteriyor. Tüm eğitim kurumlarının kreş düzeyinden başlaması gereken bu iyilik dalgasına kapılarak topluma çok faydalı hizmetler vermesini temenni ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA