Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

'Tek Bayrak' ne demek?

Sevgili okuyucular, bu pazar sohbetinde sizlere Başbakan Erdoğan'ın hepimizin hoşuna giden ünlü sloganındaki 'Tek Bayrak' sözünden bahsedeceğim.
Evvelâ, büyük çoğunluğunuzun şikâyetçi olduğunuzu bildiğim bir meselede dertleşmek istiyorum. Son aylarda bütün millî ve mukaddes değerlerimiz ters yüz edildi. Millet, Bayrak, Vatan gibi millî ve mukaddes mefhumlar hakarete uğradı. Milliyetçilik ve vatanseverlik kötülenip çiğnenirken bölücülük ve ırkçılık savunuldu. Türklük tu kaka edilirken etnik milliyetçilik desteklendi.
'Vatanım rûy-i zemin/Milletim nev-i beşer', diyenler, 'Vatan, Millet, Sakarya' diye millî heyecanla alay edenler, uydurma ve ağızdan dolma malumatfuruşlukla 'ezber bozmak' ve 'tarihle yüzleşmek'ten bahsedenler, Muhafazakâr-Demokrat iktidar tarafından 'Âkil İnsan' olarak intihap edildiler.
Halbuki bir muhafazakâr iktidar, bir taraftan değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken, diğer taraftan millî ve mukaddes değerlerin muhafazası için gayret gösterir.


***

Her milletin ve devletin kendi rengi olan bir bayrağı vardır. Her vatanda, millî hâkimiyet sembolü bir bayrak dalgalanır. Türkler İslâmiyet'le şereflendikten sonra 'ayyıldızlı albayrağı' kabul etmişlerdir. On asır boyunca İslâm'ın bayraktarlığını yapan ve 'îlâ-yı kelimetullah'ı kendisine görev edinen Türk Milleti'nin ayyıldızlı bayrağı, aynı zamanda İslâm'ın da bayrağı olmuş ve bütün dünyada böyle kabul edilmiştir.
Hz. Peygamber (s.a.v.) devrinde geçici olarak siyah bayrak kullanılmıştır. Bugün kullanılan 'kelime-i tevhid' (lâ ilâhe illallah Muhammeden resulullah) ise, bayrak değil, esas itibariyle İslâmiyetin şehadet ve imanda baş şartıdır.
Türk Bayrağı, sadece Türklere mahsus bir bayrak değil, aynı zamanda İslâm'ın da bayrağıdır. Bugün dünyanın her yerinde 'hilâl' İslâmiyeti ifade eder (bu anlamda 'haç'ın tam karşıtıdır). Bu sebeple sadece Türk Bayrağı'nda değil, birçok şuurlu İslâm ülkesinin bayrağında da hilâl vardır.
Ancak, ne yazık ki Türk Bayrağı'ndaki 'yıldız'ın manası çok az kişi tarafından bilinir. Necm (yıldız) Suresi'nin çok çeşitli tefsirlerinde 'yıldız'ın Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz olduğu ifade edilmiştir. Yani bizim bayrağımız İslâm ve Peygamberimizi remzeden, şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes bir bayraktır.

***

Başta Mehmet Akif ve Arif Nihat olmak üzere birçok millî şairimiz bize bayrağımızı anlatmıştır. Son günlerde bazı zavallı cahiller, bayrak üzerinden Türk ve Türk Milleti düşmanlığı yaparken. 'Türkiye Bayrağı' ve 'Devlet Bayrağı' gibi deyimler kullanıyorlar. Şunu herkes bilsin ki, 'ayyıldızlı albayrak' Türk Bayrağı'dır. Sadece Türkler değil, bütün Müslümanlar, bu bayrak altında mücadele ederken şehitlik mertebesine ulaşmışlar; dinleri, imanları, vatanları ve milletleri için gözlerini bile kırpmadan canlarını vermişlerdir.
Özetle, 'Tek Bayrak' Türk Bayrağı'dır. Bu bin yıllık gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetemez.
İstiklâl Marşı'nın ilk kıtasını içim titreyerek, gözlerim yaşararak hatırlıyorum:
'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak
O benimdir, o benim milletimindir ancak.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA