Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Göbek yağına yoğurtla son

Bazı alışkanlıklarınızı ve yediklerinizi değiştirerek göbek çevrenizde biriken yağlardan kurtulabilirsiniz. Diyetinize armut, yoğurt ve ay çekirdeğini ekleyin

Yanlış okumadınız. 'Göbek çevrenizde biriken yağlardan kurtulun' yazıyor... Bu kısa bilginin ardından, alacağımı aldım diyerek sayfayı çevirmeyin. Adeta aynalara küstüren göbek çevresi yağlarından kurtulmanız için neler yemeniz gerektiğinden bahsedeceğim. Yıllarca gönlünüzce yiyerek sahip olduğunuz göbeğinizden bir anda kurtulmanız elbette mümkün değil. Bunun için sabır ve yeni alışkanlıklar edinecek irade gerek. O halde kolaylıkla uygulayabileceğiniz ufak ipuçlarını sıralamaya başlayayım.

1- YOĞURT

Bel çevresinde biriken yağlar, güzellik kaygısının çok ötesinde etkilere sahiptir. Özellikle bu bölgede birikiyor olmaları diyabet, kalp hastalıkları ve bazı kanser tiplerini işaret ediyor olabilir! Bu sebeple kontrol altında tutulmaları son derece önemlidir. Yoğurt, içerdiği sağlıklı bakteriler sayesinde bağırsak sisteminizi harekete geçirmekle kalmayıp, bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendirir. Ayrıca D vitamini ve kalsiyum yönünden de zengindir. Uzun süre tokluk hisse vermesi de normalden daha az yemeniz için size yardımcı olacaktır. Sizi harekete geçirecek bir araştırma sonucu var ki son derece ilginç. Araştırmacılar, diyetlerinde günde üç öğün yoğurt tüketenlerle tüketmeyenlerin bel çevrelerinden kaybettikleri yağ oranını incelemişler. Buna göre günde üç öğün yoğurt tüketenlerin, yüzde 81 oranında daha fazla yağ yaktıkları tespit edilmiş!

2- AY ÇEKİRDEĞİ

Ay çekirdeği, bel bölgesinde biriken yağlarla savaşmak için ihtiyacınız olan maddeleri bir arada barındıran nadir besin kaynaklarından biri. İçeriğinde bulunan E vitamini, demir ve selenyum; bel bölgesi yağlarını eritmek için iyi birer savaşçı. Tekli doymamış yağdan zengindir ve içerdiği protein sayesinde uzun süre tok hissetmenize de yardımcı olur.

3-MEKSİKA FASULYESİ

Son yıllarda özellikle salata tarifleriyle mutfağımıza girmeyi başaran Meksika fasulyesi (siyah fasulye olarak da bilinir), bağırsak sisteminiz için adeta hayati öneme sahip lif ve tokluk hissi veren protein yönünden oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan flavonoidler, bel çevrenizde yağ depolanmasının önüne geçerek tam da istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olur.

ARMUT, DİYETLERİN VAZGEÇİLMEZ

Armut, düşük kalori ve yüksek lif oranıyla bilinçli diyetlerin vazgeçilmez bir meyvesi olma yolunda ilerliyor. İçerdiği lif sayesinde bağırsak sistemini harekete geçirerek, kilo vermede en önemli yardımcılarınızdan biri. Yapılan araştırmalar, her öğünden önce bir adet armut yemenin daha hızlı kilo vermeyi sağladığını gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA