Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Cilt bakımında alternatifler

Cilt kusurlarını kapatmak ve daha canlı bir görünüm kazanmak için cilt bakım ürünlerine servet ödemeniz gerekmiyor. İşte sağlıklı, bitkisel ve doğal yöntemler...

Geçtiğimiz hafta, kullanım talimatlarına dikkat edilmediği taktirde makyaj malzemelerinden yayılması muhtemel mikroplardan bahsetmiştim. Makyaj, genellikle cilt kusurlarını kapatmak ve daha canlı bir görünüm kazanarak olduğundan genç görünmek için uygulanan bir tekniktir. Şimdi tersten düşünelim ve makyajla elde etmeye çalıştığımız cilt kalitesine sahip olduğumuzu hayal edelim. Bu durumda daha az makyaj yapacak, yüzlerce lira harcayarak aldığımız cilt bakımı malzemelerine daha az yönelecek, böylece daha az kimyasala maruz kalacağız. Doğa, insanın ihtiyaç duyduğu her şeyi bünyesinde barındıran bir mucizedir. Bu sebeple cilt bakımınız için de kendisinden faydalanmak isteyenlere kapılarını sınırsızca açar. Bugün, kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz doğal maskelerden bahsetmek istiyorum. Daha güzel ve genç görünmek için aradığınız her şey, fiyat etiketi yapıştırılmış raflarda değil, mutfağınızda...

YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKE
Yağlı ciltler genelde parlak görüntüleri sebebiyle sahiplerini huzursuz eder. Bu durumdan kurtulmanın yolu, doğal malzemelerle mümkün. Siyah nokta, genelde burun bölgesinde birikse de tüm yüze yayılabilen can sıkıcı bir durumdur. Siyah noktalarından bir türlü kurtulamayanlar, dayanamayıp onları sıkarak kalıcı lekelere, hatta apselere sebep olabiliyorlar. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal maske tarifi:

1 adet domates
1 tatlı kaşığı gliserin
1-2 damla asilbent tentürü
Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bu malzemeleri karıştırarak haftada bir cildinize uygulayabilirsiniz.

CİLT LEKELERİ İÇİN ...
'Keşke lekeler, oluştukları hızda kaybolabilseler' dediğinizi duyar gibiyim. Cilt lekelerinden kurtulmanın zorluğu, ticari kaygıları ön planda tutan üreticileri de harekete geçirmiş durumda. Oysa yapılan araştırmalar gösteriyor ki kimyasallarla desteklenen bu tip ürünler maalesef hayal edilen sonuca ulaştırmıyor. Cilt lekelerinden bunalmış olanlarınız için doğal bir maske hazırlamak mümkün:

1 adet portakal
1 adet limon kabuğu
1 adet greyfurt kabuğu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Gülsuyu
Gerekli malzemeyi karıştırarak haftada bir cildinize uygulamanız, can sıkıcı lekelerden kurtulmanız için size yardımcı olacaktır.

CİLT KIZARIKLIKLARINI GEÇİRMEK İÇİN DOĞAL MASKE

Cilt kızarıklıklarından mustarip kadınlar için son derece doğal ve faydalı bir maske uygulamak mümkün:
3-4 tane at kestanesi
Susam yağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu malzemeleri, bir cam kavanoza alarak 15 gün bekletin. Ardından süzerek elde ettiğiniz karışımı cildinize direkt uygulamak, şikayetçi olduğunuz kızarıklıktan kurtulmanız için yeterli olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA