Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Zeytinyağ kronik ağrıları dindiriyor

Günlük hayatınızı etkileyen kronik ağrılardan kurtulmak için zeytinyağ, yeşil yapraklı sebzeler ve süt ürüleri tüketin. Ayrıca bol bol egzersiz yapın

Kronik ağrılar, yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren son derece yorucu ve yıpratıcı hastalıkların başında gelir. Kronik ağrı şikayeti olanlar, çoğu zaman ağrılarını dindireceğine inandıkları her yöntemi tereddüt etmeden denerler. Bugün, kronik ağrı tedavisi hakkında duymuş olduğunuz muhtemel yöntemlerin hangilerinin gerçekten işe yaradığı anlatmak istiyorum.
HİPNOZ: Bir çeşit trans hali olan hipnoz; günümüzde, zayıflamak ve sigarayı bırakmak için kullanılan yöntemlerden biri. Ayrıca atletik performanslarını yükseltmek isteyen sporcuların da bu yönteme başvurduğu biliniyor. Son zamanlarda hipnozun, kronik ağrıları tedavi etmede olumlu sonuçlar verdiği de söyleniyor. Bu tip yöntemlere karşı vücudun vereceği tepkiler kişiden kişiye değişir ve daha hassas olanlar için sonuç üzücü olabilir. Hipnoz yöntemi ile tedavi olmayı deneyecekseniz, mutlaka konusunda uzman ve lisans sahibi birini tercih edin.
ZEYTİNYAĞ: Kronik ağrılarla mücadelede zeytinyağı, 'altın sıvı' olarak isimlendirilebilinir. Zeytinyağı, vücutta ağrı mekanizması üzerinde durdurucu etkiye sahip antioksidan polifenoller açısından zengindir. Doymuş yağ içermeyen zeytinyağ, doymuş yağ bakımından zengin tereyağına iyi bir alternatiftir. Lezzet bakımından en az tereyağı kadar lezzetli olan bu mucize sıvıyı, mutfağınızın başköşesine alın. Ancak kullanacağınız miktarı hesaplarken bir yemek kaşığı zeytinyağının 120 kalori olduğunu unutmayın!
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ: Yoğurt ve diğer süt ürünlerinde; kemik yapısını adeta inşa eden kalsiyum ve D vitamini bir arada bulunur. Araştırmalar; D vitaminin kemik yapısını güçlendirmekle kalmayıp ağrıları azalttığını da gösteriyor. Sağlam bir kemik ve eklem yapısı, ağrılarla mücadelede en önemli silahtır. Süt ve süt ürününü alırken az yağlı ürünler tercih etmelisiniz. Soya sütü de faydalı bir besin kaynadığıdır. Bu gıdaları tüketirken güneş ışığından da yeterince faydalanırsanız ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

ISPANAK VE ROKAYLA KİREÇLENMEYİ ÖNLEYİN
Araştırmalar; kemik yapısı ve eklemlerin kuvvetlendiren K vitamininin, kronik ağrıları dindirmekte önemli bir yardımcı olduğunu gösteriyor. Osteoartrit (kireçlenme) görülen ileri yaş kişilerde yapılan bir araştırma, bu hastalığın K Vitamini eksikliği bulunanlarda daha sık görüldüğünü kanıtladı. İhtiyacınız olan K vitaminini; koyu yeşil yapraklı sebzelerden alabilirsiniz. Özellikle ıspanak ve roka K vitamini bakımından zengin gıdalar arasında bulunur. Çiğ halde tüketeceğiniz bir porsiyon ıspanakta yaklaşık 145 mikrogram K Vitamini bulunur.

UZMAN GÖZETİMİNDE EGZERSİZ YAPIN
Standart egzersizler, endorfin ve dopamin gibi kendimizi iyi-mutlu hissetmemizi sağlayan hormonlarda artışa sebep olur. Bu nedenle kronik ağrı çekenler, egzersiz yaparsa; daha az ağrı hissederler. Egzersiz yapmak aynı zamanda kas ve eklemleri kuvvetlendirirken kilo vermenize de yardımcı olarak vücut yükünü azaltır. Tüm bu sebepler, ağrılarınızın kaynağı olabileceğinden egzersiz yapmak, kronik ağrıları azaltmada tavsiye edilen bir yöntemdir. Özellikle kronik ağrıları olanlar, mutlaka bir uzman gözetiminde ve uygun hareketlerle egzersiz yapmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA