Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Şeker çiçekleri canlandırır

Tuz ve şekeri gün geçtikçe sofralarımızdan kaldırıyoruz. Ancak her ikisini de günlük yaşamın pratik alanlarında kullanmamız mümkün. İşte o formüller...

Tuz ve şeker hakkında öğrendiklerimiz, her geçen gün onları sofralarımızdan uzaklaştırmamıza sebep oluyor. Kaliteli ve uzun bir hayat yaşamayı hedefleyenler, bu iki maddeyi kullanırken neredeyse gram hesabı yapmaya başladılar. Oysa tuz ve şekerin tat vermek ve öğünlerinizi keyifli hale getirmek dışında da faydaları var! Bu iki beyaz düşmanı yemeklerinizden diskalifiye etmiş olabilirsiniz ancak bu onların mucizevi faydalarını da yok saymanız gerektiği anlamına gelmiyor. Bakalım tuz ve şekeri farklı yerlerde kullandığımızda neler oluyor?

PARLATIN

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte şahane renkleriyle canlı çiçekler, evlerimizi süslemeye başladı. Onları daha uzun süre parlak ve canlı tutmak için yapmanız gereken çok basit. Üç çay kaşığı toz şeker ve iki çay kaşığı sirkeyi sıcak suya ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Suyun ılınması için biraz bekleyin ve çiçeklerinizi bu suya koyun!

ÇİMLER YEMY EŞİL OLSUN
Çimle kaplı alanlar, yeşil rengin canlılığı ölçüsünde güzel görünürler. Bahçenizdeki çimleri canlı tutmanın son derece doğal ve ucuz bir yolu var. Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Sıcağa yakın ılık suya bol miktarda şeker ekleyin ve tamamen erimesine izin vermeden (yoğun kıvamda iken) bu karışımı çimlerinize yayın. Ortalama bir-iki saat bekledikten sonra, karışım yüzeyden tamamen temizlenene kadar sulayın! Bu basit uygulamanın ardından, çok daha canlı ve parlak bir bahçeniz olacak!

AŞI YERİ ACIMASIN
Yapılan araştırmalar, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırma sonucuna göre, aşı olmadan önce şekerli su içirilen bir yaş altındaki bebekler, içirilmeyenlere göre aşı esnasında daha az acı duyuyorlar!

PEELING YAPIN
Özellikle kuvvetli yapıştırıcılar ellerinize bulaştığında, cildinize zarar vermeden kurtulmak son derece zordur. Siz yıkadıkça daha da bulaşan makine yağı gibi maddeler için de aynı şey söz konusu. Oysa durumdan kurtulmanın 'tatlı' bir yolu var. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Az miktarda zeytinyağı ve şekeri karıştırın. Ardından ellerinizi bu karışımla hafifçe ovalayarak yıkayın. Ellerinizin kolayca arındığını göreceksiniz. Zeytinyağı, cildinizi yumuşatıp beslerken, şeker de adeta doğal bir peeling vazifesi görerek, ellerinizin temizlenmesine yardımcı olacak.

YUMURTANIN TAZE OLUP OLMADIĞINI 'TUZA' SORUN
Bir kaba bol miktarda su koyun ve tuz ekleyin. Çiğ haldeki yumurtalarınızı bu suya bıraktığınızda, üstte yüzenler taze, suyun dibine çökenler ise bayattır! Yumurta bekledikçe, hücre yapısındaki değişiklik sebebiyle suyun dibine çöker. Ancak şunu unutmamakta fayda var, yumurtanın suyun dibine çökmesi, onun bozuk ya da çürük olduğu anlamına gelmez! Böyle bir durumda yapmanız gereken, ilk önce suyun dibine çöken yumurtayı tüketmektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA