Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

İmam Buhari’nin metodundan bir cümle

Bazı kişiler hadisçilerin kitaplarını dizayn ederken Kur'an-ı Kerim'i ihmal ettiklerini zannederler. Halbuki bu iş tam tersinedir. Örnek olarak şu kısa örneği vereyim; İmam Buhari 'Tevhid' kitabının 'bab' başlıklarında hadisleri vermeden önce konuyla ilgili ayetleri örnekleyelim:
2. bab (bölüm) başlığının altında: Dilerseniz Allah dilerseniz Rahman deyiniz. O'nu hangi isimle çağırırsanız çağırın bütün güzel isimler O'nun içindir (İsra, 110) ayetlerini verir.
3.babda (bölüm): 'Şüphesiz Allah çokça rızık veren ve güç sahibi olandır (Zariyat, 58) ayetlerini verir.
4. babda (bölüm): Cin suresi 26. Ayet; Lokman suresi 34. Ayet, Nisa suresi, 166. Ayet; Fatır 11. Ayet, Fussilet, 47. Ayet.
- Bu manzara ve dizayn 'Tevhid' adlı ana başlığın altındaki 57 bölümün tümünde böylece devam eder. Önce konuyla ilgili ayeti verir, sonra da aynı mevzudaki hadisi aktarır.
Kur'an ve sünneti birbirinden ayırmaya çabalayan peygamberin din hezeyanlarına ve hadis inkârına karşı bu büyük alimler zamanında bütün tedbirleri almışlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA