Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Demirtaş’ın hendekleri

22 Nisan 2014: "Hendekle değil, halkların birlikteliği ile çözüm sağlanmalıdır. Hendek kazılarak bir halkın, bir sistemin güvenliği sağlanamaz."
22 Aralık 2015: "Bugün Kürtlerin küçümsediğiniz barikat, hendek dediğiniz şey darbeye karşı direniştir."
14 Nisan 2016: "Özerklik ilanıyla bir yere varılamaz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı."
Üç açıklama da HDP lideri Selahattin Demirtaş'a ait. Şayet HDP, en başından beri hendek terörüne karşı durabilseydi ve HDP'ye oy verenlerde canını ve malını vermesini de isteyen PKK'ya karşı siyaseti savunabilseydi, bugün bu noktada olmayabilirdik. Ama olmadı.
Demirtaş, kâh "hafif silahlı üç-beş genç" diyerek kâh "ne yapsın gençler, başka yol mu bıraktınız?" diyerek kâh hendek terörünün estirildiği yerlere halkı yürütmeye çalışarak PKK'nın hendek terörüne hizmet etti.
O yüzden ABD Büyükelçisi John Bass'in PKK'yı silah bırakmaya çağırmasının ardından gelen çok çok geç kalmış bu çıkışın bir anlamı da karşılığı da yok. 300 bin Kürt, ellerinde poşetler, sırtlarında çocuklarıyla yurtlarını bırakmak zorunda kaldı. Bu, tam da sizin bencil ve açgözlü toprak kazanma hayalleriniz yüzünden oldu ve siz ya Meclis'teki rahat koltuklarınızdan ya da Diclekent'teki sıcak evlerinizden bu zulmü alkışlamak dışında bir iş yapmadınız. Hendek terörünün sorumlularından biri de sizsiniz ve öyle kalacaksınız.

***

SUUDİ ARABİSTAN'DAN ABD'YE REST

ABD Kongresi'ne gelen ve 11 Eylül saldırılarında Suudi Arabistan'ın da rolü olduğunu ima eden, dolayısıyla Riyad'a karşı ABD'de dava açılabilmesine imkân sağlayacak bir yasa tasarısı var. Riyad yönetimi buna en sert şekilde cevap verdi ve ABD'deki toplam değeri 750 milyar doları (!) bulan varlığını satmakla tehdit etti. Obama apar topar Riyad'a gitmeye karar verdi. Beyaz Saray Sözcüsü de, söz konusu tasarı Kongre ve Senato'dan geçse bile Başkan Obama'nın veto edeceği teminatını verip ekledi: "Suudiler de en az bizim kadar, küresel finans sisteminin istikrarını korumanın iki ülkenin de ortak çıkarı olduğunun farkındadır."
İlginç zamanlardan geçiyoruz vesselam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA