Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

ABD kayıtlarında Batmaz-Gülen ilişkisi

Kemal Batmaz, firari Adil Öksüz'den sonra, darbe girişiminin ikinci ismiydi. 13 Temmuz günü, Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönerken, Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile yan yana yürürkenki görüntüleri ile Akıncı Üssü 173. Filo kameralarına darbe gecesi yansıyan görüntülerde rütbeli FETÖ'cü askerlerin, Batmaz'a asker selamı vermesinden örgütte ne kadar üst bir pozisyonda olduğu anlaşılıyordu.
Yakalandığında, o da Öksüz gibi 'arsa bakmaya' geldiğini iddia etti.
FETÖ'cü Kaynak Holding'e bağlı Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü olan Batmaz, 2015'te bir emlak şirketi kurmuş ama hiçbir alım ya da satım işlemi yapmamıştı.
Yani arka planda örgütteki vazifesini yapmasına yarayan paravan bir şirket kurmuştu.
Ne var ki, en iyi bildiği şeyi yaptı.
Sadece üsteki görüntülerde apaçık görünen kişinin kendisi olduğunu değil, Fetullah Gülen'i tanıdığını reddetti.
Hatta yakalandıktan sonra verdiği savcılık ifadesinde şöyle demişti:
"Ben kendisini (Gülen'i) bizzat tanımam, medyadan tanırım.
Başlangıçta samimi olarak başlayan bir yapının, ancak zaman ilerledikçe sekülerleşen, sekülerleştikçe de bazı sorunlara neden olan bir yapının başı olarak görüyorum. Ben Fetullah Gülen hareketini 2014 sonu, 2015 başı itibarıyla örgüt olarak görmeye başladım... Dolayısıyla Fetullah Gülen de terör örgütünün başıdır ve teröristtir."
Ancak ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen belge, dünya kamuoyuna darbenin FETÖ yapımı olduğunu kanıtlamak için dönüm noktası niteliği taşıyor.
Darbeden altı buçuk ay önce Batmaz, İngiltere aktarmalı olarak ABD'ye gitmiş.
Bu yüzden Türk kayıtlarına göre sadece İngiltere'ye gittiği görünüyor.
Ancak hava şartlarından dolayı uçağı Newark Havaalanı'na inen Batmaz'ı, İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı görevli, ABD'ye olan sık girişçıkışları sebebiyle sorguluyor.
Pasaport görevlisinin tuttuğu zabıttan okuyalım:
"Şahıs, 1 Ocak 2016'da (pasaportunu inceleyen) görevli tarafından ABD'ye çok sık geldiği ve muhtemelen göçmen vizesi alma gereğini bu şekilde aşmak istediği şüphesiyle ikinci bir mülakata alınmıştır. ABD'ye beraberinde 7.000 ABD doları getiren şahıs, bunu şahsi amaçlar için kullanacağını belirtmiştir.
İlk akşamını, 169 Clinton Caddesi Newark New Jersey adresindeki Riviera Oteli'nde geçirecektir. Bundan sonraki zamanında Pensilvanya'da İmam Muhammed Fetullah Gülen'in yanında kalacaktır.
Şahıs, arkadaşı İsmail Çelik'in (telefon:
201 4508010) (Not: 201 New Jersey kodu) bu akşam kendisini karşılayıp oteline götüreceğini söylemiştir.
Diğer arkadaşı Yavuz Ulusoy (10 Stevens Road Apt 94 Wallington New Jersey) kendisini Muhammed Fetullah Gülen'in evine götürecektir.
(Pensilvanya'da kalacağı adresi bilmemektedir.) Gördüğünüz gibi Türk yetkililere ısrarla yalan söyleyen Batmaz, ABD'de kuşlar gibi ötmüş ve "İmam Fetullah Gülen'i" görmek üzere geldiğini belirtmiş. ABD'li yetkililerin, Türk Emniyeti'yle yaptığı işbirliği sayesinde ortaya çıkan bu kanıt, Türkiye'nin FETÖ'ye ilişkin derdini dünya kamuoyuna anlatması için önemli bir imkân sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA