Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Binmişiz alamete

Demokrasi, kurumlar ve kurallar rejimidir. Aksi takdirde, Murtaza'nın bindiği Hecin devesi gibi yolumuzu şaşırırız. Elbasanlı Hasan oğlu Murtaza askere gitmiş. Çölde askerliğini yaparken aslandan korkup, gözüne ilişen devenin üstüne çıkmış. Meğer, iki hörgüçlü ve çok hızlı koşan bir deve cinsi (Hecin devesi) imiş bindiği hayvan. Hecin devesi, bütün hızıyla koşarken, yanından bir devekuşu geçmiş. Murtaza, ne olduğunu anlamadığı devekuşuna seslenmiş: "Ey murg-ı acip (acayip yaratık) git Elbasan'a / Selâm söyle baba Hasan'a / Ki mahdum-u sagiri (küçük oğlu) Murtaza / İnsanlık hali es kaza / Binmiştir bir âlamete gidiyor kıyamete."
Zaman zaman kıyamet kopmak üzere gibi bir havaya kapılıyorum. Sanki, herkes, Hecin devesinin üzerinde, bir oraya bir buraya koşuşturuyor; birbirine verip veriştiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA