Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gündem

Cem Garipoğlu teslim oldu. Acaba teslim olmak zorunda mı kaldı? Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın, Garipoğlu'nun teslim olmasında ne ölçüde rolü var? Yoksa, gerçekten babasının durumuna üzüldüğü için mi açığa çıktı? Birkaç güne kadar konu aydınlanır.
Siyasette dediğim dedik, çaldığım düdük olmaz. Zamana, zemine, bir de gelen eleştirilere göre hareket edeceksiniz. Melih Gökçek'i, bu esnekliği gösterdiği için kutlarım. "İçki anketi" yaptırmaz diye yazdığım dakikalarda meğer Gökçek, zaten "Bu konuda anket yok" açıklamasını yapmış bile. Katı pozisyonlar, gerginlik yaratıyor. İcraatta, zamanlama ve halkın psikolojisini gözetmek çok önemli.
Tayyip Erdoğan, "Paket beklemeyin. Kürt açılımı bir süreç" dedi iftarda. Yani bir anda sonlanmayacak tedrici bir gelişme söz konusu. Kolay değil, ince uzun bir yoldayız. En büyük endişe de, Türklerin, "Yaa bu Kürtlere de ne oluyor. Et/tırnak dedik, ayırım yapmadık; kardeş bildik" diye efelenmeye başlamaları ihtimali. Unutmayalım ki, ayırımcılık ve asimilasyoncu politikalar vatandaşın değil, devletin eseriydi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA