Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Antalya/Kundu'yu da katlediyorlar

Antalya'da birçok yeri görmüştüm ama, lüks otellerin bulunduğu Kundu bölgesine gitmeyi ihmal etmiştim. Bu defa, o bölgeyi de dolaştım. Sadelikten uzak, gösterişli oteller, farklı bir zevke hitap ediyor. Herhalde, daha ziyade, Ruslar hedef alınmış. Otel isimleri de iddialı: Topkapı, Kremlin, Venedik gibi... Dillere destan Mardan Palace da burada.
Önce bölgeden biraz söz edeyim. Yeni gelişiyor ama, maalesef sağlıksız gelişiyor. Yüksek ve dip dibe inşa edilmiş binalar, tatil yöresinin doğal dokusuna uygun olmaktan ziyade, bir toplu konut manzarası yansıtıyor. Antalya gibi, dışa dönük yaşanan, iklimi yumuşak bir ilimizde, niçin bahçeli evler yerine, koca koca apartmanlar inşa edilir, anlamak mümkün değil.
Aslında, anlamak mümkün... Ortada büyük bir rant dönüyor. Ne kadar çok metrekare inşaat yapabilirsen, o kadar çok para kazanacaksın. Bu rant meselesi ve eksik denetim, nice beldemize, ilçemize, ilimize kıydı ve kıymaya devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA