Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

TSK ve siyaset

Türk Silâhlı Kuvvetleri, maalesef, tepeden tırnağa, gırtlağına kadar siyasete batmış durumda. Dış düşmana karşı çalışması gereken Psikolojik Harekât Dairesi (Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı), siyasi raporlar hazırlıyor, politik gelişmeleri değerlendiriyor ve "AK Parti iktidarıyla DTP'den nasıl kurtuluruz" diye projeler üretiyor.
İhbarcı subay, ıslak imzalı Dursun Çiçek'e ait eylem planının yanı sıra, söz konusu planın imha işleminde görev alan erlerin listesini (EK-Ç), ayrıca 2 de önemli belgeyi savcılara göndermiş. (EKB ve EK-C)

İki belge
1) Bu belgelerden biri, Taraf gazetesinde, "Genelkurmay'dan STK andıcı" başlığıyla, 7 Nisan 2008'de yayınlanan haberle ilgili Genelkurmay bünyesinde yapılan bir soruşturma evrakı. Rahmi Koç'tan, Can Paker'e kadar birçok işadamı ve gazeteciyi, AB ve ABD'nin yönlendirdiği kişiler olarak fişleyen andıç hakkında, Genelkurmay bünyesinde açılan soruşturmanın neticesi, ihbarcı subay tarafından savcılara EK-C ile ulaştırılmış. Meğer bu andıç, Genelkurmay Başkanlığı'nın emriyle, 29 Temmuz 2004'te hazırlanmaya başlanmış ve Nisan 2006'da ilgili makamlara arz edilmiş. Hatırlarsınız, Dursun Çiçek tarafından hazırlanan söz konusu andıcın varlığı, o tarihte, Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt tarafından inkâr edilmişti.
2) İhbarcı subayın, savcılara gönderdiği EK-B'de ise, Yaşar Büyükanıt'ın direktifiyle hazırlanan "Bilgi Destek Planı" yer alıyor. Bu belgede, 22 Temmuz 2007 seçimleri ılımlı İslâm'ın zaferi olarak değerlendiriliyor; DTP'nin ise, bir tehdit olduğu belirtiliyor. Fikir vermek için sadece birkaç cümle alıntılayalım:
"Özellikle de seçimlerden sonra AKP'nin gerçek yüzünün görülmeye başlanması ile AB çevrelerinde hükümete karşı oluşmaya başlayan tavır istismar edilmelidir."
" DTP'nin, TSK tarafından terörist olarak görüldüğü ve herhangi bir şekilde muhatap kabul edilmeyeceği üst düzey bir açıklama ile ilân edilmelidir."
" Irak'ın kuzeyindeki desteği kesmek için, bölge halkı, terörle mücadele bağlamında 'rahatsız edilmeli', bu suretle de PKK'ya yardım ettikleri ve destek sağladıkları müddetçe, bu rahatsızlığın
süreceği mesajı verilmelidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA