Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Oğlunuza bırakacağınız servet

Bugün, baba ve oğullara ilişkin güzel bir hikâye anlatacağım. Daha doğrusu iç içe geçmiş 2 hikâye:
BİRİNCİ ÖYKÜ: Yıllarca önce... Chicago'da, Al Capone, her şeye sahip! Uyuşturucudan, fuhuş ve cinayete kadar her pis olayın içinde yer alıyor. Takma adı "Easy Eddie" olan bir avukatı var. Onun sayesinde, Al Capone'un başı birçok belâdan kurtuluyor. Eddie, lüks bir villada oturuyor, pahalı arabalara biniyor, su gibi para harcıyor ama, içinde daha iyi, daha şerefli bir adam olma duygusu mevcut. Zira servetini ya da nüfuzunu kıyaslayamayacağı bambaşka bir hazineye sahip: Oğlu. Ona, kirli bir servet değil, iyi bir isim bırakmak istiyor; oğluna örnek olmak... Bu pisliğin içinde yaşarken, bunu nasıl başaracak? Karar veriyor... Al Capone hakkındaki bütün gerçeği polise anlatıyor; şahitlik yapıyor. Bir yıl sonra, Eddie, kurşunlanarak öldürülüyor. Çok yüksek bir bedel ödeyerek, oğluna değerli bir hediye vermeye muvaffak oluyor. Polis cebinden bir haç, üzerinde Meryem Ana'nın bulunduğu bir madalyon ve dergiden koparılmış bir şiir buluyor. Şöyle yazıyordu şiirde: "Hayatın saati sadece bir kere kurulur ve hiç kimse, akrep ve yelkovanın ne zaman duracağını bilmez. Bugün, senin tek sahip olduğun zamandır. Yaşa, sev ve arzularını yerine getir. Zamana hiç güvenme. Çünkü saat, birdenbire duruverir."

***


İKİNCİ ÖYKÜ: İkinci Dünya Savaşı'ndayız. Albay Butch O'Hare, savaş uçağının üzerinde, eğitim uçuşları yapıyor. Birden, uçağında yeterince mazot bulunmadığını fark ediyor. Kumandanı, hemen üsse dönmesini emrediyor. Fakat dönerken, Japon uçaklarından bir filoyu fark ediyor. Yakıtı bitmek üzere olmasına rağmen, tehlikeyi göze alıp, filoya saldırıyor. Tam 5 düşman uçağını düşürüyor ve sağ salim üsse dönüyor. Bu kahramanlığından dolayı, Kongre, Butch'a şeref madalyası takıyor. Bir sene sonra Butch, 29 yaşında, bir başka çatışmada hayatını kaybediyor. Doğduğu şehir olan Chicago onu unutmuyor ve havaalanına "O'Hare" adını veriyor. O'Hare Havaalanı'nda, Butch'un büstünü ve şeref madalyasını birinci terminal ile ikinci terminal arasında bir yerde görebilirsiniz.
***

Bu iki hikâyenin birbiriyle ilişkisine gelince... Butch O'Hare, Easy Eddie'nin oğluydu.
(Amerika'dan bu hikâyeyi gönderen Üner Kırdar'a teşekkürler)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA